Lopovi s Črnomerca pljačkali i ranije: Iz praonice rublja odnijeli 9000 kuna

Zagreb.info

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom i 40-godišnjakom zbog osnova sumnje da su počinili četiri kaznena djela „Razbojništva“ i kazneno djelo „Krađa“.

U petak, 1. ožujka u 20.25 sati, nakon počinjenog razbojništva u trgovini u Ulici Bijenik odakle su otuđili oko 6500 kuna, policijski službenici su u Ulici Črnomerec uhitili osumnjičene i priveli ih u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđen je osnov sumnje da su počinili još dva razbojništva i to 14.veljače 2019. godine oko 20 sati u trgovini u Ulici Fraterščica, odakle su otuđili oko 5400 kuna te potom 20. veljače 2019. godine oko 20.55 sati u trgovini u Ulici Mirka Viriusa, odakle su otuđili oko 4000 kuna. Također su, sumnja se, 25. veljače počinili i jedan pokušaj razbojništva u trgovini u Ulici Ante Topić Mimare.

Sumnjiče se i da su, prethodno, početkom veljače, počinili i jednu krađu u praonici rublja na Savskoj cesti na način da su ušli u otključanu praonicu i prerezali lokot na automatu za mijenjanje kovanica te otuđili oko 9000 kuna.

Sva kaznena djela razbojništva osumnjičeni su počinili uz prijetnju startnim pištoljem te maskirani kapama s prorezima za oči, a ukupna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 24.900 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je dostavljeno Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.


Komentari