Lopovi mirišu bolje nego ikada! Lukavi dvojac u više navrata ukrao čak 213 parfema

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL, ilustracija

Čini se da pojedinci imaju veliki poriv za parfemima, pa je tak krađa ovih mirisnih bočica u posljednje vrijeme zabilježena diljem Zagreba. Je li riječ o fetišu ili pak preprodaji, lako je utvrditi i po samom broju ukradenih parfema, a policija je zbog navedenog kaznenog djela ulovila dva muškarca u dobi od 25 i 40 godina.

Lukavi dvojac u  tijekom siječnja i veljače 2021. godine, u više navrata ukrao je čak 213 parfema na području Maksimira, Malešnice, Španskoga, Trešnjevke, Novog Zagreba i Trnja. U naumu su uspjeli iskorištavajući nepažnju ili zauzetost zaposlenica. 25-godišnjak je u više navrata “operirao” sam, a pored 40-godišnjaka, krao je s još jednom osobom za kojom se traga.

Pored parfema, mlad lopov osumnjičen je i za krađu ruksaka iz tuđeg auta 2020. godine. Naime, nedugo nakon krađe, mladić je pokušao karticom iz ruksaka platiti stvari koje je kupio i kiosku.

Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 108.170 kuna.

Pored ovog dvojca, policija je dovršila istraživanje nad još dvojicom muškaraca koji su  također krali parfeme na Kvatriću. Muškarci starosti 50 i 37 godina 25. studenoga 2020. godine u jutarnjim satima, iskoristili su nepažnju zaposlenica i ukrali parfeme u vrijednosti od 1513 kuna.

 


Komentari