Lopovi i kradljivci ‘haraju’ Zagrebom: Provjerite tko je najčešće ‘na meti’

hr.wikipedia.org

Evidentirano 29 kaznenih djela.

Policija je tijekom vikenda i ponedjeljka imala pune ruke posla jer kradljivci i lopovi nikad ne spavaju, a ne biraju ni vrijeme ni mjesto.

Naime, ponedjeljak 2. listopada između 8 i 12.30 na Črnomerci (Vinogradi) nepoznati počinitelj provalio je u stan 65-godišnjakinje i ukrao joj novac i nakit, čime je žrtva oštećena za nekoliko tisuća kuna.

Isti dan između 12.20 i 14.50 sati u Centru (Medvedgradska) provaljeno je u stan 45-godišnjakinje, iz kojeg je također ukraden novac i nakit. Materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna.

U popodnevnim satima nepoznati je počinitelj u Dubravi (Vranička) provalio u kuću 80-godišnjaka, oštetivši ga za nekoliko desetaka tisuća kuna. Do provale je došlo i Maksimiru (Prilesje) između 12.50 i 15.30, gdje je nepoznati počinitelj ukrao osobni automobil marke VW Golf zagrebačkih registracijskih oznaka, oštetivši 34-godišnjaka za oko 90.000 kuna.

U Sesvetama (Zagrebačka) je od 30. rujna do 2. listopada između 20 i 8.30 sati provaljeno u skladište u vlasništvu poduzeća iz Zagreba. Nepoznati počinitelj otuđio je odjevne predmete i drugo. Pričinjena šteta iznosi više desetaka tisuća kuna. U Dugom Selu (Sajmišna ulica) oko 13.30 sati u ponedjeljak 2. listopada nepoznata se počiniteljica lažno predstavila 77-godišnjakinji i ukrala joj nekoliko tisuća kuna.

Operiraju najviše po Peščenici i Novom Zagrebu

U Novom Zagrebu u Sigetu u ponedjeljak između 7.20 i 15.35 sati ukraden je osobni automobil marke VW Caddy zagrebačkih registracijskih oznaka, čime je 47-godišnjak oštećen za oko 50.000 kuna. Također, u istom kvartu u Balokovićevoj ulici, nepoznata se počiniteljica lažno predstavila 85-godišnjakinji i otuđila nekoliko desetaka tisuća kuna.

Tijekom jučerašnjeg dana lopovi i kradljivci operirali su u poslijepodnevnim satima i na Peščenici. U Ivekovićevoj su dvojica nepoznatih počinitelja lažno se predstavivši iskoristila nepažnju 86-godišnjaka i ukrala mu više stotina kuna.

Od 29. rujna do 2. listopada između 16 i 16.45 sati u Andrilovečkoj, nepoznati je počinitelj provalio u stan te otuđio nakit i tehničke uređaje, oštetivši 51-godišnjaka i 22-godišnjakinju za više desetaka tisuća kuna.

[box type=”warning” align=”” class=”” width=””]Samozaštitno ponašanje jako je bitno i može doprinijeti sprječavanju počinjenja kaznenih djela,  upozoravamo građane da, ukoliko se susretnu s nepoznatim osobama koje pokušavaju ući u njihove domove i doći u posjed njihovog novca, takve osobe nipošto ne puštaju u stanove ili kuće te da im ne predaju svoj novac ili druge vrijedne stvari, jer se radi o osobama koje se lažno predstavljaju kao djelatnici banke, maserke ili policijski službenici koji samo iskorištavaju nemoć i neznanje starijih osoba.

Isto tako u slučaju da građani zaprime pozive od nepoznatih osoba putem telefona u kojima se traži od njih da nešto učine sa svojim novcem, zlatom i drugim vrijednim predmetima ili kažu da će netko doći na njihovu adresu radi provjere novca ili zlata, upozoravamo građane da ODMAH obavijeste policiju na broj 192.[/box]


Komentari