Lopovi i drski kradljivci ‘haraju’ Zagrebom: Dan obilježile provale, krađe i razbojništvo

FOTO: Ivan Klindić / Ilustracija

Na području Uprave u posljednja 24 sata evidentirano je 26 kaznenih djela: razbojništvo, osam teških krađa provaljivanjem, deset krađa i pet ostalih kaznenih djela. Otuđen je jedan osobni i jedan teretni automobil  

Jučer, 3. siječnja oko 19.10 sati na Maksimiru, u Ulici Filipa Rabusa, u kiosku, nepoznati je počinitelj uz prijetnju vatrenim oružjem počinio razbojništvo nad 44-godišnjom zaposlenicom i otuđio mobitel, oštetivši je za nekoliko tisuća kuna.

Provale

Između 2. i 3. siječnja, od 17 do 8.40 sati na Črnomercu, u Ulici Galovići, nepoznati je počinitelj provalio u kuću i otuđio nakit, oštetivši 47-godišnjaka za više tisuća kuna.

Jučer, 3. siječnja, od 16 do 21.30 sati u Susedgradu, u Ulici Sunčani brijeg, nepoznati je počinitelj provalio u stan i otuđio novac i nakit, čime je 32-godišnjaka oštetio za nekoliko desetaka tisuća kuna

Između 2. i 3. siječnja, od 16 do 2 sata, u Sesvetama, na Jelkovečkoj cesti, nepoznati je počinitelj iz skladišta poduzeća iz Zagreba otuđio automobilsku prikolicu i tehničke uređaje, oštetivši 66-godišnjaka i 36-godišnjaka za više desetaka tisuća kuna. Jučer, oko 2.10 sati na Peščenici je pronađena  automobilska prikolica.

Krađa automobila

Jučer, 3. siječnja, od 1 do 11 sati na Maksimiru, u Ulici Jurja Dalmatinca, nepoznati je počinitelj otuđio osobni automobil marke VW Passat splitskih registracijskih oznaka, oštetivši 26-godišnjaka za oko 40.000 kuna.

Između 20. prosinca 2017. i 3. siječnja, od 20 do 15 sati, na Trešnjevci, u Ulici Marijane Radev, nepoznati je počinitelj otuđio teretni automobil marke Ford ogulinskih registracijskih oznaka, oštetivši 44-godišnjaka za oko 15.000 kuna.


Komentari