Ljubavnik joj obećao posao u Vinogradskoj, a onda je uslijedio šok: ‘Zaposlio me u pekari, umjesto u bolnici’

Foto: Pixabay/ Ilustracija

Da ne treba miješati ljubav i posao svjedoči ova priča. Ž.G. iz Gornje Stubice željela je dobiti posao u KB Sestre milosrdnice gdje je odradila i staž kao inženjer medicinske radiologije, a muškarac (59) s kojim je bila u vezi joj je ponudio posao preko veze. No za to je morala izdvojiti određen dio svota nova.

Na kraju dala 50 tisuća kuna kako bi došla do posla iz snova, no kasnije je shvatila da je sve bila prevara. Cijeli slučaj završio je na sudu, a proces se vodio protiv 59-godišnjeg bolničara Ž.M. i njegovog prijatelja A. Š., umirovljenog policajca, piše Telegram.

“Dala sam mu još u ljeto 2016. godine dvije tisuće kuna, no on taj novac više nije spominjao. Tek 2017. pronašao mi je posao, ali ne u bolnici nego u pekarni. Savjetovao mi je da ostanem na tom radnom mjestu čim duže kako bih imala uvjete za dobivanje kredita. Tada mi je obećao da će mi za 10 tisuća eura preko svog prijatelja ‘Anđelka‘ srediti posao u bolnici. Onda je iznos smanjen na 50 tisuća kuna. Ja sam podigla kredit od 73 tisuće kuna i dala mu traženi iznos”, otkrila je na sudu Ž.G.

Na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu obojica muškaraca priznali su da su prevarili Ž.G., odnosno da nisu imali mogućnost srediti joj posao pa su osmislili lukavu prevaru kako doći do vrtoglave svote. Ž.G. je bila spremna i platiti mito za zapošljavanje, a njoj je sve djelovalo stvarno.

Na kraju je sama pronašla posao u struci zbog čega je tražila da joj se vrati 50 tisuća kuna. Muškarac ju je i dalje uvjeravao da će on ispoštovati svoju stranu dogovora te da se ona javlja na natječaje. No poslu ni traga, pa je žena sve prijavila policiji.

No, priči tu nije kraj. Naime, ubrzo su uslijedile prijetnje i vrijeđanja. Kredit koji je podigla zbog obećanog posla, nastavila je sama otplaćivati, a Ž.M. joj je vratio svega 10 tisuća kuna, a Ž.G. je na sudu otkrila i da ju je muškarac tražio i da podigne kredit za njegove privatne potrebe. On se branio da joj je stvarno htio pomoći, ali je priznao da je sam potrošio novac, točnije da je platio svoje dugove.

“Imao sam račune u banci koji su bili blokirani zbog dugovanja. Žao mi je zbog svega što se dogodilo”, rekao je na sudu.

On i njegov prijatelj proglašeni su krivima, te su obojica dobili osam godina zatvora i zajedno moraju vratiti preostalih 40 tisuća kuna. S obzirom da nije utvrđeno da se radi o korupciji, Ž.G. nije procesuirana.


Komentari