LISTA NAJOPASNIJIH ZAGREBAČKIH KVARTOVA: Jeste li sigurni u svom kvartu?

commons.wikimedia.org

Znate li koja je najopasnija četvrt u Zagrebu? Gdje se najčešće kradu automobili? Postoji li četvrt u Zagrebu koja nema nijedne prijave razbojništva ili krađe?

Peščenica je “najopasniji” kvart i prva po broju razbojstava, slijede Trešnjevka jug, Stenjevec i Trešnjevka sjever. Ako vas je strah za vaš automobil najveće šanse da vam ukradu automobil je u Novom Zagrebu istok i zapad te u Trnju! A ako ste mislili da ne postoji kvart gdje nema razbojništva ili krađe prevarili ste se! U Brezovici nije zabilježena nijedna prijava razbojništva ili krađa automobila.

Prema policijskom izvješću, najviše kaznenih dijela je opet Peščenica s 1.453 kaznenih prijava, slijedi ga Donji grad sa dva kaznena dijela manje te Trnje s 1.261, a na začelju su Podsljeme i Brezovica, piše portal dnevno.hr.

Policijska izviješća o stanju i kretanju sigurnosnih pokazatelja u Gradu pokazju kako su tijekom 2014. godine na području Zagreba zabilježena su 13.502 kaznena djela, 6.524 prometne nesreće, 14.353 prekršaja protiv javnog reda i mira te drugih zakona.

Za razliku od prošle godine za kriminalitet je u padu za 1.959 djela ili 12,7 posto, razriješenost je 46,3 posto ili 3,9 posto manja, a prekršaja iz područja javnog reda i mira više je 11,5 posto.
Što se droge tiče statistika je u porastu. Prošle godine na području PU zagrebačke ostvareno je 1.318 zapljena, što je za 13.5 posto više nego u 2013. godini!

Komentari