Liječnički tim borio se da mu spasi oko i lice: Obitelj mladog Ante koji je brutalno pretučen na Tkalči poslala otvoreno pismo i molbu MUP-u

Antun (Ante) Dumančić (30) je u noći sa srijede 11. srpnja na četvrtak 12. srpnja, malo poslije ponoći nakon utakmice Hrvatske i Engleske na Svjetskom prvenstvu, pretučen je u Tkalčičevoj ulici ispred Rocket Burgera.

Nepoznati počinitelj udario ga je snažno u glavu tvrdim predmetom, najvjerojatnije bokserom, šipkom ili ciglom u lice, pri čemu je Ante zadobio teške tjelesne ozljede te je operiran u zagrebačkoj Kliničkoj bolnici Dubrava.

Liječnički tim, prevođen maksilofacijalnim kirurgom Emilom Dediolom satima se borio da mu spasi oko i rekonstruira kosti lica. Ante je trenutno još uvijek u bolnici i ne zna se kad će biti pušten kući.

S obzirom na to da počinitelj još uvijek nije pronađen, šokirana i uznemirena Antina obitelj odlučila je MUP-u poslati otvoreno pismo i zamolbu za promptnim djelovanjem.

Slučaj smo prijavili našoj najbližoj policijskoj postaji u Bauerovoj, ali su nas odande odbili i poslali na Zrinjevac gdje je podnesena prijava. Osam danas od prijave još nismo dobili nikakve konkretne informacije o napretku istrage ovog slučaja, osim da policija ima puno posla i da će se time baviti idući tjedan.

Zbog zastrašujuće prirode napada, nemira i straha od ponavljanja sličnog kaznenog djela, koje je nama kao obitelji jednako potresno kao i javnosti, molim da što prije poduzmete sve radnje u sklopu potrage za počinitelj te nas promptno obavijestite o napretku.

Budući da se radi o zastrašujućem, sporadičnom, ničim izazvanom i brutalnom napadu na prolaznike, koji je prouzročio teške tjelesne ozljede i životnu ugrozu, smatramo da je nužno da se hitno pronađe počinitelj kako bi mu se izrekla zakonom predviđena kazna te poslala jasna poruka svim potencijalnim počiniteljima da se ove radnje neće tolerirati te da će se zakon dosljedno provoditi, a počinitelji prioritetno pronalaziti i sustavno kažnjavati.

Pozivamo vas još jednom da ovaj slučaj stavite na listu apsolutnih prioriteta budući da se ne radi o nasumično odabranim sugrađanima, te koristim priliku da zaključim da se moramo zajednički boriti da se ne ponovi još jedan slučaj Luke Ritza ili Frane Despića, stoji u otvorenom pismu i zamolbi.


Komentari