LICE S TJERALICE U Novom Zagrebu uhićen ubojica za kojim BiH traga godinama, u stanu mu je pronađen i kokain

Screenshot

Zagrebačka policija ovog petka izvijestila je da su 30. ožujka uhitili 48-godišnjaka koji je zbog teškog ubojstva 2009. godine na području BiH osuđen na 17 godina zatvora. Kako doznaje Slobodna Dalmacija, riječ je o Mladenu Džidiću za kojim je ranije Kantonalni sud u Mostaru raspisao tjeralicu jer se nije vratio u Kaznenopopravni zavod (KPZ), u kojem je služio zatvorsku kazne zbog ubojstva Crnogorca Branislava Obradovića.

Džidić je uhićen na području Novog Zagreba u Iškom putu, a pretragom stana u Zagrebu pronađena je i droga.

“Temeljem naloga suda u stanu kojim se koristio 48-godišnjak, obavljena je pretraga kojom prilikom je pronađeno ukupno 167 grama kokaina, preša za pakiranje droge, vaga i ostali pribor.

Sukladno Zakonu o međunarodnoj pravnoj pomoći u kaznenim stvarima, Republika Hrvatska je preuzela izvršenje kaznene presude od Republike Bosne i Hercegovine nakon čega je osoba predana u zatvor u Zagrebu, dok će kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela ”Neovlaštena proizvodnja i promet drogama” biti dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu”, priopćila je Policijska uprava zagrebačka.

Glavaš se žalio na Džidića u zatvoru

Inače, Džidić je rodom iz Njemačke, a ima i hrvatsko te bosanskohercegovačko državljanstvo.  Ovo nije prvi put da je uhićen u Hrvatskoj. Nakon raspisane tjeralice policija ga je ulovila 2019. godine.

Za vrijeme boravka u zatvoru u BiH, na njega se žalio Branimir Glavaš koji je tada izjavio da Džidić maltretira njega i druge zatvorenike. Naime, 2012. godine, Džidić je ušao u sukob s jednim od zatvorenika koji ga je pretukao. Dvije godine kasnije, u znak osvete cimera je polio vrelom vodom po licu dok je spavao.


Komentari