‘LICE MI JE VISILO S KOSTIJU’ Evo koliko će djevojka morati platiti mladiću kojeg je pogodila čašom u glavu

Photo: Davor Visnjic/PIXSELL, Ilustracija

Verbalni sukob u kafiću eskalirao je u nasilje pa završio krvavo, a posljedice meteža će glavni akteri još dugo pamtiti. Naime, nakon salve međusobnih uvreda Aleksandra je posegla za čašom i snažno zamahnula u smjeru Kristijana. Mladić se nije uspio izmaknuti letećoj čaši koja ga je pogodila u glavu pa razrezala lice i napravila veliki ožiljak koji ga naružuje.

Iako je odmah hospitaliziran, trajne posljedice i dalje su vidljive na njegovom licu. Ožiljak je i dalje jako izražen i tvrd, a otvaranje usta otežano u punom opsegu.

Aleksandri je presuđeno da zbog nanošenje teške tjelesne ozljede Kristijanu treba platiti 60.000 kuna odštete. Iako je pristala odmah platiti 30.000 kuna odštete i oko 2000 kuna troškova liječenja i pomoći, mladić traži ukupno 60.000 kuna.

Naime, medicinskim je vještačenjem utvrđeno da se radi o “opsežnom i dubokom defektu koji je narušio funkcije usta i privremeno onemogućio zatvaranje usne šupljine”. Kristijan i danas povremeno trpi bolove zbog toga, piše Danica.

U tužbi se navodi da je mladić te večeri pretrpio primarni strah shvativši da mu veliki dio lica visi s kosti. Navode i kako je velika otvorena rana obilno krvarila pa je strahovao je za svoj život i zdravlje. Osim toga, stoji u tužbi, trajno je naružen.

Sud je na koncu stao na stranu Kristijana.

“Takav visoki stupanj naruženja predstavlja težak udarac njegovom samopouzdanju u svakodnevnim situacijama, stvara mu probleme i neugodnosti u sferi ljubavnog života i općenito narušava svakodnevne socijalne interakcije”, stoji u presudi.

Varaždinski sud dao mu je za pravo i ovaj tjedan Aleksandri naložio da mu isplati i preostalih 30.000 kuna odštete sa zakonskim kamatama. Presuda je nepravomoćna.

Incident se dogodio u kafiću u Varaždinu, u Ulici Vatroslava Lisinskog.

Komentari