Legendarni Kićo ispraćen uz zvukove tamburice: ‘Život te nije mazio, bio si univerzalan…’

FOTO: Tomislav Miletić/PIXSELL

Na zagrebačkom krematoriju danas u 12 sati oprostili su se članovi obitelji, prijatelji i kolege glazbenici od voljenog glazbenika Krunoslava Kiće Slabinca.

FOTO: Tomislav Miletić/PIXSELL

Prije samog ispraćaja ispred dvorane stvorio se golemi red Kićinih štovatelja koji su htjeli izraziti sućut obitelji. Svi su nosili maske i pridržavali su se epidemioloških mjera, piše Večernji list.

Ispred odra stajali su njegov šešir i gitara. Na posljednji ispraćaj stigao je i umirovljeni general Ljubomir Ćesić Rojs. Među govornicima na ispraćaju našli su se i Kićini kolege iz Hrvatskog društva skladatelja.

“Kićo je bio praktični etnolog i muzikolog. Slavonsku glazbu oblačio je u novo ruho i uvinuo put ka očuvanju tradicije i kulture. Bio je showman, pamtit ćemo njegovu duhovitost i snagu. Pamtit ćemo i njegov politički utjecaj kao saborskog zastupnika kada se borio za položaj glazbenika u društvu”, istaknuli su iz HDU. Od Kiće se oprostio i gradonačelnik Milan Bandić.

“Dragi prijatelju Kićo, rodio si se u gradu na Dravi, a najveći dio života proveo si u gradu na Savi koji te prigrlio i zavolio kao svog rođenog sina. O tvojoj karijeri je mnogo toga rečeno, no na ovim prostorima svestranijeg glazbenika nije bilo niti će bit”, istaknuo je Bandić i dodao kako je napravio za našu kulturu dovoljno za 20 života.

19.11.2020., Zagreb – Posljednji ispracaj pjevaca Krunoslava Kice Slabinca na krematoriju Gaj urni na Mirogoju. Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL

Znam da te život nije mazio i da si sve napravio zahvaljujući svom trudu, talentu i božjem proviđanju. Uvijek si imao crtu solidarnosti s hrvatskim narodom. Bio si univerzalan, Bog ti je to podario. Predstavljao si Hrvatsku, Zagreb i Slavoniju na svim kontitnentima, a kad si se vraćao pjevušio si ‘Vraćam se Zagrebe tebi’. Sigurno si imao još puno toga za pjevušiti. Hvala ti Kićo na svemu što si podijelio s građanima svog grada koji će te se dugo sjećati”, istaknuo je Bandić.

Kićo je ispraćen uz zvukove tamurice i gitare. Ante Gelo, Drago Laban i Miran Glinac izveli su “Plavušu”, dok su tamburaši iz najpoznatijih domaćih bendova izveli pjesmu “Otiš’o je moj otac polako”. Budući da su Kiću za života nazivali našim Elvisom Presleyjem na ispraćaju je bila i Presleyevu verzija pjesme “My Way”.

Podsjetimo,  Kićo Slabinac preminuo je u petak 13. studenoga u 6:50 sati u KBC-u Zagreb.


Komentari