Lančani sudar zbog proslave Martinja: Muškarac u Dubravi napuhao impresivne promile

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Tijekom četvrtka i petka, u dane Martinja i proslave narodnog običaja kršenja mošta, u noćnim i ranim jutarnjim satima od 22 do 6 sati, policija je provjeravala trijeznost odnosno alkoholiziranost vozača.

Foto: pixabay.com

U vrijeme provođenja akcije utvrđeno je ukupno 219 prometnih prekršaja, od čega 30 prekršaja vozača s alkoholom,  zatim 67 prekršaja nepropisne brzine, 17 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 20 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, dva  prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, jedan pod zabranom, tri prekršaja upravljanja neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom i 79 ostalih prekršaja.

Rekordni promili ove godine

U Martinjskoj noći jedan stanovnik Dubrave previše se veselio, no na svu sreću “dečki u plavom” su mu stali na kraj. No, tek nakon što je počinio niz prekršaja. Kako policija navodi, 39- godišnjak je pod utjecajem alkohola (2,33 g/kg) upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se  Ljubijskom ulicom u smjeru jugoistoka. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Dubrava nije prilagodio brzinu kretanja svog vozila stanju i osobinama ceste te je naletio na osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka, koji je uslijed siline naletilo na vozilo ispred sebe koje je u trenutku prometne nesreće bilo zaustavljeno zbog crvenog svjetla na semaforu. Osumnjičenom 39- godišnjaku oduzeta je vozačka dozvola na 12 sati i  isključen je iz prometa te je nakon uhićenja doveden na nadležni Prekršajni sud u Zagrebu.


Komentari