‘LAGAO MI JE DA JE DOBIO UNUKA’ Lažni mesar iz Velike Gorice desetljećima pljačkao na istu foru pa pao zbog tri čokolade

Policijsko vozilo, ilustracija (Foto: Damir Krajac / CROPIX)

Serijski prevarant i kradljivac iz Velike Gorice nije ni slutio kako će mu jedan od rekvizita kojima se služi u svojim nedjelima doći do glave.

Policiji poznat od prije kao lažni mesar, ovaj 62-godišnjak zaradio je optužnicu za ono što se zbilo 30. siječnja 2021. u Zvonimirovoj ulici u Zagrebu, piše Jutarnji list.

Optuženi je tog dana prišao prolaznici i iskoristio svoj provjereni scenarij. Naime, rekao joj je kako je kvartovski mesar, da je postao djed te odlučio svoje mušterije počastiti paketom proizvoda iz mesnice. Nije se libio tražiti je da mu posudi 200 kuna.

“Srela sam ga na ulici te mi je rekao da je vlasnik mesnice i da je dobio unuka pa da tom prigodom časti kupce. Obećao mi je poslati paket po svojoj djelatnici da bi me odmah zatim pitao mogu li mu posuditi 200 kuna. Pristala sam i pomogao mi je odnijeti stvari do kuće”, prisjetila je Zagrepčanka koja ga je pustila da je otprati do kuće. Usput ju je ispitivao živi li sama te ima li psa, a kao mali znak pažnje poklonio joj je tri čokolade. Odložila ih je na radijator u hodniku doma.

“A kad sam iz notesa iz torbe izvadila dvije novčanice od 100 kuna, taj čovjek je vidio i ostatak novca pa mi je svih 2300 kuna istrgnuo iz ruku i pobjegao”, ispričala je žrtva lažnog mesara koja je nakon krađe pozvala policiju. Odmah im je pozornost skrenula na čokolade odložene u hodniku kuće.

S omota tih čokolada izuzeti su kvalitetni tragovi koje je 62-godišnjak ostavio. Daktiloskopsko vještačenje i provjera kroz sustav ABIS pokazali su da je na čokoladi otisak papilarnih linija prevaranta, ali i da iza sebe ima desetke osuđujućih presuda zbog niza krađa, razbojništava i prevara, čiji popis počinje početkom 80-ih godina prošlog stoljeća.


Komentari