KRVAVI ZLOČIN U ‘ŠESTICI’: Mladi Pakistanac iznio hladnu obranu! Za ubojstvu u tramvaju prijeti mu najmanje pet godina zatvora

Foto: Davor Pongracic/Cropix

Od šokantnog ubojstva u tramvaju broj 6 u Novom Zagrebu prošlo je devet mjeseci, a protiv pakistanskog državljanina Muhammada S. (22) velikogoričko tužiteljstvo podignulo je optužnicu ovih dana. Na teret mu se stavlja ubojstvo iz članka 110. Kaznenog zakona i prijeti najmanje pet godina zatvora.

U optužnici se navodi da je Pakistanac, 18. rujna  u jutarnjim satima prošle godine, na stajalištu Most mladosti prišao putniku Siniši V. (52) u tramvaju linije 6 i ubo ga kuhinjskim nožem u vrat. Prije toga, došlo je do verbalnog i fizičkog sukoba.

Branio se šutnjom

Muhammad je uhićen dva mjeseca kasnije u Italiji, gdje je pobjegao na sam dan zločina. No, zagrebačka policija vrlo je brzo utvrdila da je upravo on počinitelj zbog otisaka koji su ostali na nožu. Ubrzo je raspisan europski uhidbeni nalog te je Pakistanac izručen Hrvatskoj.

U prisutnosti sudskog tumača, ispitan je u tužiteljstvu no koji je bio motiv i je li poznavao pokojnika nije otkrio. Muhammad je rekao da nema veze s navedenim zločinom te se branio šutnjom. Jutarnji doznaje da se prema dosad prikupljenim dokazima, Siniša i Muhammad najvjerojatnije nisu poznavali. Policija nije identificirala glavnu svjedokinju koja je uočila stravičan događaj i obavijestila vozača ZET-a.

Tužna životna priča

Inače, mladi Pakistanac je Hrvatsku prije nekoliko godina ganuo s tužnom životnom pričom. Pakistan je napustio s 14 godina, a u Lijepu našu ušao je ilegalno 2017. godine. Spletom nesretnih okolnosti na kolodvoru u Vinkovcima nastradao je i ostao bez noge. Naime, tada je policijskim očevidom utvrđeno da su se tri osobe, koje su na nezakonit način ušle na teritorij Hrvatske, pokušale popeti na vlak. Kada je vlak krenuo, oni su pali na tračnice.

Muhammad je tada izgubio nogu, a jedan od njegovih prijatelja je preminuo. Institucije su se tada pobrinule za ozlijeđenog Pakistanca, a dvije godine kasnije ravnatelj Centra za pružanje usluga u zajednici imao je za njega samo riječi hvale.

Što ga je navelo na užasan čin tog kobnog jutra, zna samo on.


Komentari