KRVAVI ZLOČIN U DUGAVAMA Mladić optužen da je izbo prijatelja 26 puta: ‘On je nad mojom glavom masturbirao spuštene trenirke’

Ilustracija (Foto: Damir Krajac / CROPIX)

Ubojstvo koje je potreslo Dugave prošle godine, dobilo je sudski nastavak na županijskom sudu u Velikoj Gorici. Podsjećamo, optuženi Ivan Š. (26) nožem je izbo Stipu E. (38) i to 26 puta u stanu.

Na pitanje sutkinje koji je njegov stav o optužbi, 26-godišnjak je negirao krivnju i naveo da je Stipe napao njega, a on se branio i pobjegao iz stana. Također je izjavio da je moguće da je netko ušao u stan nakon njega i izbo Stipu, piše Jutarnji.

Gledala se i snimka ispitivanja u Državnom odvjetništvu, na kojoj Ivan nije mogao objasniti pronađene dokaze.  Na snimci optuženi priča da su Stipe, on i još jedan prijatelj tu i prethodnu noć bili vani na koncertu i da su konzumirali alkohol i drogirali se.

“Stipe nam je nudio i neke nove tablete koje ja nisam želio probati, a koje je probao drugi prijatelj iz društva i spadao je s nogu. Kad sam želio ići kući, Stipe me molio da odem k njemu. Osjećao se usamljeno i loše pa sam na nagovor s njime otišao doma, a on me obećao ujutro vratiti do grada gdje sam ostavio auto. Naprosto sam ga sažalijevao jer nema oca, a bio je i tužan jer zbog svog seksualnog opredjeljenja ne može imati obitelj. Bilo mi je neugodno jer mi se prije znao upucavati, ali smo to raščistili i prijateljstvo podigli na višu razinu. Uglavnom, to mi je bilo prvi puta da sam kod njega prespavao. Slušali smo glazbu, gledali TV i pričali. Oko 23 sata sam otišao oprati noge jer su mi smrdile, a tenisice sam ostavio na tepihu ispred vrata stana”, ispričao je optuženi i otkrio da mu je prije spavanja Stipe dao shake koji mu je bio sumnjiv, no ipak ga je popio.

“Zaspao sam na kauču, a on na svom krevetu, da bi me oko 2 ujutro probudilo njegovo diranje rukom po glavi i po tijelu. Bio sam dosta ošamućen i trebalo mi je da shvatim što se događa. On je nad mojom glavom masturbirao spuštene trenirke. Rekao sam mu da prestane jer da ću otići, na što mi je odgovorio: A s čime ćeš otići? Tad sam se sjetio da mi je auto u gradu i da je sve to bilo unaprijed smišljeno. Tresao sam se od straha, riječima ga nisam uspijevao urazumiti, ismijavao me i nastavio se samozadovoljavati”, nastavio je pričati Ivan i rekao da je nakon toga okušao pobjeći no Stipe je uzeo nož i napao ga.

Optuženi tvrdi da je nekako uspio pobjeći i da je odmah potražio policijsku postaju.

“Kapljice krvi pronađene na meni ne odgovaraju opisu djela za koje me se tereti. Detalja se više ne sjećam i moguće je da je Stipe ozlijeđen nožem dok sam mu ga pokušavao izbiti”, branio se Ivan.

No, na pitanje kako su se njegove tenisice našle ispod mrtvog tijela nije znao odgovoriti, a također je tvrdio da se ne sjeća kako to da je njegova torbica bila u WC-u, a ne na stolu kako je pričao. Isto tako se nije mogao sjetiti je li ubo Stipu u trenutku hrvanja te je naglašavao da je bio u strahu za vlastiti život.

“Nož sam imao u ruci u trenutku kad sam mu ga izvukao iz ruke i odmah sam ga odbacio. Ne sjećam se da sam ga ubo. Nezamislivo mi je to. Nisam napravio takav masakr”, zaključio je Ivan i dodao da je očigledno netko ušao u stan i ubio Stipu, piše Jutarnji.

Također je otkrio da je Stipe bio diler, a on je ponekad znao preuzimati njegove pošiljke droge i dostavljao ih po gradu bez ikakve naknade. Na suđenju su ispitani i vlasnici stana u kojem se dogodio zločin, a za Stipu si imali samo riječi hvale.

“Stipe je bio dobar čovjek. Veseo i nasmijan. Uredan, čist i pedantan u stanu. Bio je i uredan platiša i vrijedan radnik. Konobario je i vozio taksi. Njegova majka na sahrani mi je rekla da mu je znala donositi ručak, oprati veš i da nikada nije vidjela tuđu robu u stanu ili kozmetiku u kupaoni tako da smo sigurni da je živio sam. Kućepazitelj je mislio da u stanu nikoga nema koliko je Stipe bio tih. Znao je otputovati sestri u Amsterdam “, ispričala je vlasnica stana, a oboje su naglasili da o navodno trgovini opijatima ne znaju ništa.

Komentari