KRVAVI OKRŠAJ U VRAPČU: Mladić je preminuo nakon što je izboden nožem, prijatelj teško ranjen dok ga je branio

Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL, Ilustracija

Jedan izgubljeni novčanik i korištenje tuđe kartice odveli su u smrt Domagoja T. (31) te umalo okončali život njegovog prijatelja Ivana S. (30). Protiv Roberta Ilije I. (48) Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu, priopćio je DORH. U optužnici je također predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor.

Naime, krvavi okršaj odvio se kobnog  27. listopada prošle godine, kada je Robert Ilija I. stigao kući i shvatio da je izgubio lisnicu. Upalio je potom računalo pa preko interneta provjerio troškove koji se nižu sa kreditne kartice njegove supruge. Muškarac je odlučio otići do benzinske postaje i trgovine u Vrapču gdje se raspitivao tko je platio navedene proizvode. U jednoj od poslovnica dobio je opis “počinitelja” pa se zajedno sa suprugom uputio prema policijskoj postaji.

No, na pola puta, ugledao je Domagoja T. i Ivana S. koje je površno poznavao kao dečke koji sjede na zidiću i piju i posumnjao da su upravo oni krivci.

“Izvolite mi vratiti novčanik, odmah”, poručio je ljutit 48-godišnjak. Ali to se dogodilo nije. Verbalni sukob prerastao je u naguravanje i sukob, a u jednom je trenutku Robert Ilija I. iz džepa izvukao bajunetu dugačku 38 centimetara.

Vojni je nož završio u abdomenu i prsnom košu Domagoja T. koji je za koju minutu na mjestu poginuo.

Ivan S. koji je pokušao spriječiti razjarenog muškarca, također je napadnut bajunetom.

Robert Ilija R. prvo ga je zarezao po rebrima, a zatim ubo u vrat. U daljnjem napadu na mladića spriječila ga je supruga.

Komentari