KRVAVI OBRAČUN U DUBRAVI Taksijem se dovezao do kuće muškarca (39), vidio ga na prozoru i pucao u njega najmanje četiri puta

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL, Ilustracija

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podignulo je optužnicu protiv 29-godišnjaka, i to zbog pokušaja ubojstva 39-godišnjaka. Optužen je da se 6. siječnja u 13.40 taksijem dovezao do kuće 39-godišnjaka u Južnoj ulici u Zagrebu.

Taksistu je rekao da ga pričeka, a on je izašao iz vozila te je došao do kuće. Kada se na prozoru sobe na katu kuće pojavio 39-godišnjak, 29-godišnjak je iz jakne izvadio pištolj.

Ispalio je prema žrtvi najmanje četiri metka od kojih ga je jedan pogodio u lijevo rame. Teško je ozlijeđen. Tužiteljstvo je u optužnici tražilo da se 29-godišnjaku produlji istražni zatvor do okončanja postupka, piše Večernji list.

Inače ranjeni 39-godišnjak je od prije poznat policiji, a uglavnom ga se povezivalo s drogom. Na adresi u Južnoj ulici imao je registriranju trgovinu nakitom i igračkama.

Osim toga, tijekom 2009. bio je u svega desetak dana dva puta prijavljivan za dilanje heroina. Svojevremeno je bio uhićen i optužen u operaciji Ragusa u kojoj je policija u listopadu 2009. zaplijenila 9,5 kilograma heroina, 691 gram kokaina, 5, 1 kilogram marihuane, pušku, osam pištolja, streljivo, četiri digitalne vage, krivotvorene eure te više od 100.000 kuna.

Također, svojevremeno je bio optužen i za smrt 17-godišnjaka koji je 2000. umro od predoziranja na jednom tulumu u Dubravi. Zajedno  s još trojicom teretilo ga se da su maloljetniku omogućio konzumiranje droge, no na koncu nitko od njih zbog toga nije osuđen.


Komentari