KRŠ I LOM NA VUKOMERCU! Mrtav pijan naletio na ženu i dijete pa udario u stup

Prometna nesreća na Vukomercu (Foto: Zagreb.info)

Pod utjecajem alkohola jedan je 56-godišnjak napravio pravi kaos na Vukomercu. U nesreći koju je prouzročio, naletio je na dvije osobe, a 36-godišnjakinja je izvukla deblji kraj.

U srijedu smo objavili video snimljen nakon događaja, a danas je detalje objavila zagrebačka policija.

“U srijedu, 18. svibnja oko 17.45 sati, 56-godišnjak je pod utjecajem alkohola (2,79 g/kg) i bez korištenja sigurnosnog pojasa upravljao osobnim automobilom marke VW Golf, a kretao se Vukomerečkom cestom u smjeru sjeveroistoka.

Prolaskom raskrižja s Ulicom Vukomerec, nije brzinu kretanja vozila prilagodio osobinama ceste tako da vozilo može pravodobno zaustaviti pred svakom zaprekom, odnosno da može pravodobno postupiti prema prometnom pravilu ili znaku.

Tada je izgubio nadzor na vozilom i preko rubnog kamena sletio na meki teren s istočne strane kolnika gdje je naletio na 36-godišnju pješakinju i maloljetnu osobu koji su se kretali zelenom površinom uz istočni rub kolnika, da bi potom u nekontroliranom kretanju vozilom naletio na stup javne rasvjete te na metalnu ogradu”, izvijestili su iz Policijske uprave zagrebačka.

U prometnoj nesreći teško je ozlijeđena 36-godišnja pješakinja, a liječnička pomoć pružena joj je u Kliničkoj bolnici Dubrava. Maloljetna osoba je lakše ozlijeđena, kao i 56-godišnji vozač.


Komentari