KRIMINALNI POČETAK TJEDNA: Požari i razbojstva po cijelom gradu

Foto: Flickr

Policija je imala pune ruke posla.

U ponedjeljak je u Zagrebu zabilježeno 35 kaznenih djela, a gorjelo je na dva mjesta. Bilo je tu teških krađa, razbojništava i provaljivanja, po tome sudeći, lopovima više nije bitno ni da se radi o vikendu i neradnim danima kada ljudi nisu kod kuće.

Razbojništva

Na području Policijske uprave Zagrebačke u posljednja 24 sata evidentirano je 35 kaznenih djela, od toga dva razbojništva, dvije razbojničke krađe, 16 teških krađa provaljivanjem, 5 krađa i 10 ostalih kaznenih djela.

U ponedjeljak u 18.30 sati opljačkana je ljekarna u Susedgradu. Tamo je nepoznati maskirani počinitelj prijeteći vatrenim oružjem počinio razbojništvo nad dvije zaposlenice (26,28) i otuđio nekoliko tisuća kuna.

Pola sata kasnije opljačkana je i trgovina na Pešćenici. nepoznati je maskirani počinitelj uz verbalne prijetnje i uporabom tjelesne snage počinio razbojništvo nad 45-godišnjom zaposlenicom i otuđio novac i cigarete. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna.

Nešto ranije, istog da u 17 sati provaljeno je u pekarnicu na Črnomercu. Dvojica nepoznatih počinitelja počinila su razbojničku krađu nad 49-godišnjom zaposlenicom i otuđila nekoliko tisuća kuna. Kad je jednog osumnjičenika zaposlenica pokušala zaustaviti, on ju je odgurnuo i udaljio se.

Požari

Na Pešćenici je gorio osobni automobil. Oko 3.15 sati, na Pešćenici je iz za sada neutvrđenog razloga izbio požar osobnog automobila marke Mercedes zagrebačkih registracijskih oznaka. Vlasnica je 38-godišnjakinja, a vozilo je u potpunosti izgorjelo.

Vatrogasci su izašli na intervenciju i ugasili požar, a očevid je obavljen jutros.

I u županiji je gorilo i to u Svetom Ivanu Zelini između 4. i 5. prosinca tijekom noći.  U Bedenici je zbog nestručno izvedenog spoja dimovodne cijevi i same peći izbio je požar zida drvene kuće u vlasništvu 43-godišnjaka, koji je potom proširio na čitavu kuću.

Požar su ugasili vatrogasci, a šteta nije utvrđena.

Prometne nesreće

Osim razbojništava i požara bilo je i prometnih nesreća i to čak 27 njih u jednom danu. U jednoj je jedna osoba smrtno stradala, dok je u devet prometnih nesreća 13 osoba lakše ozlijeđeno. Kod 18 prometnih nesreća nastala je samo materijalna šteta.

Poginula osoba je vozač autobusa sa zagrebačkim registracijskim oznakama koji je sudjelovao u prometnoj nesreći u ponedjeljak 5. prosinca.

Dolaskom oko 4,5 km u desnom zavoju, na prednju lijevu stranu priključnog vozila prednjim dijelom naletio je autobus marke Irisbus daruvarskih registracijskih oznaka kojim je upravljao zasad nepoznati vozač.

Na mjestu događaja smrtno je stradao vozač autobusa, dok je pet putnika lakše ozlijeđeno, od kojih su četiri osobe (33,38,31 i maloljetna osoba) prevezene u OB Bjelovar, a 61-godišnjakinja u KB Dubrava. Tijelo je prevezeno je u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

>>> NOVA POLICIJSKA AKCIJA: Roditelji, ovo se posebno tiče vas


Komentari