Kriminalni dvojac osumnjičen za 16 provala u stanove

Pixabay / ILUSTRACIJA

Pljačkaši su “operirali” diljem grada i župnanije.

Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom i 40-godišnjakom zbog sumnje da su počinili 14 kaznenih djela teških krađa provaljivanjem i dva kaznena djela teških krađa provaljivanjem u pokušaju.

Sumnja se da su tijekom veljače ove godine provaljivali u stanove na području Zagreba, Zaprešića i Samobora na način da su specijalnim provalničkim alatom lomili cilindrične uloške brava na ulaznim vratima potom obijali i otvarali vrata te iz 14 stanova otuđili nakit, novac, mobitele, televizore, prijenosna računala i drugo, a iz jednog stana u zagrebačkoj Ulici Drage Ivaniševića otuđili su prijenosni klima uređaj i slatkiše dok su iz stana u Zaprešiću, u Ulici Dragutina Boranića otuđili plafonjere i viseće kuhinjske lampe.

Sveukupna materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi preko 105 tisuća kuna.

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da su u dva slučaja (djela u pokušaju) odustali od daljnje namjere s obzirom da se u stanovima netko nalazio. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici predali su ih pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće podnijeli su nadležnom državnom odvjetništvu.


Komentari