Kriminalni duo u Zaprešiću: Dvaput provalili u istu kuću, a pljačkali i podrume!

Pixabay

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom i 21-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje devet kaznenih djela  “Teška krađa” od kojih su četiri u pokušaju. Od ukupno devet slučajeva pljačke, čak sedam su počinili zajedno.

Sumnja se kako je 20-godišnjak u vremenu od 5. do 14. ožujka 2019. godine u Ulici Ivana Mažuranića u Zaprešiću provalio u kuću 75-godišnjaka te je otuđio elektronske uređaje, skijašku opremu i alat, da bi potom i 21-godišnjak, 12. ožujka 2019. godine u Zaprešiću u Ulici Ivana Mažuranića, također provalio u kuću 75-godišnjaka kojom prilikom je otuđio putnu torbu i razne odjevne predmete. Nakon što je otuđio putnu torbu i razne odjevne predmete, prilikom odlaska ga je primijetila  ženska osoba radi čega je on odbacio sve otuđene predmete u dvorište te pobjegao.

Nadalje, sumnja se da su njih dvojica zajedno 23. ožujka 2019 godine, u podrumu stambene zgrade u Zaprešiću u Ulici Ljudevita Gaja provalili u sedam podrumskih prostorija za odlaganje stvari te su tom prilikom iz četiri prostorije otuđili torbe, alkoholna pića, alat i ostalo dok su tri prostorije, nakon što su u njih provalili, napustili bez da su otuđili predmete.

Materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 24.000 kuna.

 


Komentari