KRIMINAL U PODRUŽNICI HOLDINGA? U akciji Uskok-a i policije uhićeno četvero ljudi, u tijeku pretresi stanova

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL/Ilustracija

Velika akcija u tijeku je na području Zagreba. Policija i Uskok su na terenu, a više osoba uhićeno je zbog sumnji na gospodarski kriminal. Neslužbeno se doznaje da su nelegalne radnje povezane s Gradskim stambeno-​komunalno gospodarstvom (GSKG). Riječ je o podružnici Zagrebačkog holdinga koja se bavi upravljanjem stambenih objekta.

“Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (Služba Rijeka) u koordinaciji s USKOK-om provode kriminalističko istraživanje nad četiri osobe zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv gospodarstva.

Tijekom jutra na području Zagreba policija je uhitila sve četiri tražene osobe, od čega jednog rukovoditelja iz trgovačkog društva u vlasništvu Grada Zagreba te se nad njima provodi kriminalističko istraživanje. Također, u tijeku je provođenje hitnih dokaznih radnji.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija će osumnjičene predati pritvorskom nadzorniku dok će kaznena prijava biti podnijeta USKOK-u”, priopćili su iz policije.

Jedan  od uhićenih je navodno šef Odjela za hitne popravke tvrtke Gradsko stambeno-komunalno gospodarstvo Nikola B., a osumnjičen je za primanje mita. Druge tri osobe su građevinski poduzetnici koji su optuženi za davanje mita, a surađivali su sa spomenutom podružnicom Holdinga.

Komentari