‘KRAJ LAVOVA’ Pao opaki proizvođač marihuane: Imao je dva laboratorija, a švercao je i duhan

Foto: PU zagrebačka

Zagrebačka policija pronašla je dva laboratorija i duhanske proizvode spremne za preprodaju, a u cijeloj priči oko pronalaska droge, pažnju privlače veseli motivi iz crtića “Kralj lavova”.

Policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad 63-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ „Nedozvoljena trgovina“ i „Povreda žiga“.

Utvrdili su da je osumnjičeni 63-godišnjak, s ciljem proizvodnje i preprodaje marihuane, u kući  na području Brezovice, kao i u poslovnom prostoru na području Pešćenice, uređajima za emitiranje svjetlosti i ventilaciju zraka stvorio uvjete za umjetni uzgoj bilja u kojima je sadio marihuanu, koju je zatim sušio, pakirao i preprodavao na nezakonitom tržištu.

Foto: PU zagrebačka

Naime, pretragom kuće kojom se koristi, policijski su službenici pronašli dva improvizirana laboratorija za umjetni uzgoj bilja, 148 stabljika marihuane visine od 70 do 200 cm te 8600,0 grama marihuane.

Foto: PU zagrebačka

Pretragom poslovnog prostora, na području Peščenice u vlasništvu osumnjičenog, policijski službenici su pronašli improvizirani laboratorij za umjetni uzgoj bilja, kao i 50 komada stabljika marihuane visine od 80 do 120 cm te jednu digitalnu vagu za precizno mjerenje mase s tragovima droge i više desetaka tisuća kuna za koje se sumnja da su pribavljene prodajom droge.

Foto: PU zagrebačka

Također, daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni 63-godišnjak s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, na za sada neutvrđen način kupovao veće količine cigareta, bez odgovarajućih nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske, kao i veće količine duhana koji je potom skrivao i prepakiravao u manje vrećice te ga preprodavao.

Foto: PU zagrebačka

Policijski službenici su svoju sumnju potvrdili provedenom pretragom garažnog prostora u Zagrebu u Kornatskoj ulici, u vlasništvu osumnjičenog u kojoj su  pronašli 340 komada PE vrećica ispunjenih sitno rezanim duhanom težine oko 40 kilograma, bez odgovarajućih markica Ministarstva financija RH te 145,4 kilograma rezanog duhana također bez nadzornih markica, kao i predmete za pakiranje duhana.

Foto: PU zagrebačka 

Nadalje, provedenom pretragom kuće na području Brezovice, policijski službenici pronašli su 170 kutija cigareta raznih marki bez odgovarajućih nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske i 2 kilograma rezanog duhana, bez odgovarajućih nadzornih markica.

Foto: PU zagrebačka 

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.


Komentari