Koristili dobro poznati trik: U tjedan dana ukrali čak 1374 majice iz trgovina diljem Zagreba

Youtube/Ilustracija

Dvoje lopova je u tjedan dana opustošilo izloge trgovina u Zagrebu i okolici služeći se starim trikom – čekali su gužvu, ili su je sami izazivali, pa su trpali odjeću u torbe i vrećice.

Ukrali su tako iz niza trgovina 1374 majice i neodređen broj komada ostale odjeće. Uhvatili su ih kada su izlazili iz trgovine s najmanjim plijenom. Nosili su tada skrivenih devet majica.

A znali su iznositi odjednom i po gotoo 700 majica!

“Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakinjom i 34-godišnjim državljaninom BiH zbog osnova sumnje da su počinili pet kaznenih djela „Krađa“.

Sumnja se da su 22-godišnjakinja i 34-godišnjak 22. veljače oko 19 sati iz trgovine u trgovačkom centru u Jablanovcu, iskoristivši zauzetost prodavačica, s polica otuđili 129 ženskih majica i 568 muških majica, ukupne vrijednosti oko 26.000 kuna, stavili ih u vrećice s logom iste trgovine i izašli van. Sumnja se da su, također zajedno, 28. veljače oko 19.15 sati osumnjičeni ponovno došli u istu trgovinu te s polica otuđili devet ženskih majica ukupne vrijednosti oko 630 kuna. Pri bijegu iz trgovine, na parkiralištu trgovačkog centra, s otuđenim predmetima zatekli su ih zaštitari i zadržali do dolaska policijskih službenika.

Sumnja se da je 22-godišnjakinja 24. veljače iz trgovine u trgovačkom centru na Aveniji Većeslava Holjevca, iskoristivši zauzetost prodavačica, s polica otuđila 50 muških majica i izašla iz trgovine. Šteta koju je pričinila iznosi oko 3500 kuna.

Također, se sumnja da je 25. veljače oko 18.35 sati, iz trgovine u trgovačkom centru na Slavonskoj aveniji, iskoristivši zauzetost prodavačica, s polica otuđila odjevne predmete.

Kriminalističkim istraživanjem je također utvrđeno kako je osumnjičena 26. veljače u dva navrata iz trgovine u trgovačkom centru u Ulici Rudolfa Kolaka, iskoristivši zauzetost zaposlenica, s polica otuđila 385 majica kratkih rukava te 233 raznih ženskih vesti, ukupne vrijednosti oko 35.000 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je dostavljeno Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu”, stoji na stranici policije.


Komentari