KOPITZ SE NALAZI U PROSTORIJAMA KRIM POLICIJE: U Vrapču se nije dugo zadržao, evo što slijedi dalje

Foto: Facebook

Otac osumnjičen za ubojstvo troje djece uz pratnju policije prebačen je u Psihijatrijsku bolnicu Vrapče na daljnju obradu, potvrđeno je iz KBC Sestre milosrdnice za N1.

“Muška osoba dovedena u KBC Sestre milosrdnice u pratnji policije u noći 25. rujna 2021. upućena je na daljnju obradu u Psihijatrijsku bolnicu Vrapče danas u kasnim popodnevnim satima”, navodi se u priopćenju koje potpisuje Davor Vagić, ravnatelj KBC Sestre milosrdnice.

Dežurni liječnici zaključili su da nema razloga za njegovu hospitalizaciju u toj bolnici. Pregled je pokazao da nije potrebna hitna psihijatrijska intervencija u civilnom sustavu pa je otpušten iz bolnice i odvezen u pratnji policije, piše Jutarnji.

“Danas, 27. rujna oko 19.45 sati osumnjičeni 56-godišnjak je uhićen te priveden u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje koje je u tijeku”, potvrdila je zagrebačka policija.

Prema proceduri, izvjesno je da je prebačen u prostorije kriminalističke policije u Heinzelovoj ulici gdje će vjerojatno i prespavati, a ujutro će ga policija ispitati. Pritom Kopitz treba ili angažirati odvjetnika ili mu on treba biti imenovan po službenoj dužnosti kako bi s njim mogao biti na prvom ispitivanju koje, s obzirom da ga se tereti za najteža kaznena djela, ne može biti obavljeno bez odvjetnika.

Nakon policijskog ispitivanja, slijedi podnošenje kaznene prijave nadležnom županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu. Potom bi ga trebali predati pritvorskom nadzorniku na Oranicama odakle će ga u jednom trenutku odvesti na ispitivanje u prostorije tužiteljstva koje će nakon toga formalno otvoriti istragu protiv njega. Sukladno proceduri, Kopitz u konačnici ide sucu istrage koji onda može odrediti ili istražni zatvor ili eventualno njegovo prebacivanje u Zatvorsku bolnicu.

Podsjetimo, 56-godišnji Austrijanac osumnjičen je za ubojstvo svoje troje malodobne djece (blizanci od sedam godina i četverogodišnjak) u domu u Mlinovima.

Djeca su kod njega trebala provesti vikend. Majka nije bila u Zagrebu, a nakon što je čula što se dogodilo završila je na Hitnoj u Dubrovniku u teškom psihičkom stanju.

Nakon toga navodno je otišla u rodni grad Neum gdje su joj roditelji. Tamošnji je načelnik proglasio i Dan žalosti. Pokop djece bit će u srijedu u Zagrebu.

Komentari