KOME TREBAJU NEPRIJATELJI: Dvije prijateljice žestoko se potukle na stubištu stambene zgrade, obje proglašene krivima

Ilustracija (Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Dvije prijateljice potukle su se na stubištu stambene zgrade nakon druženja u stanu uz alkohol. Jedna je uhićena, a druga je sva krvava završila na Hitnoj. Sukob se dogodio na blagdan Svih svetih prošle godine oko 16.15 sati u Zagrebu, a nedavno je donesena presuda, piše Danica.hr.

Prema presudi, 39-godišnjakinja je pod utjecajem alkohola od 1,47 promila desnom nogom udarila prijateljicu (36) u predjelu međunožja, a potom i desnom šakom u predjelu glave. Prijateljica joj je uzvratila i udarila ju šakama po cijelom tijelu te vukla i čupala za kosu.

Prijateljice su se međusobno vrijeđale vičući jedna na drugu i time narušile javni red i mir i izazvale zgražanje stanara.

Starija je iz policijskog pritvora puštena tek drugi dan oko 16 sati. Na sudu je priznala krivnju rekavši kako se to dogodilo zbog alkohola odnosno nakon što je popila dosta votke.

“Priznajem krivnju, tako kako je napisano. Obećavam da se ovo više nikad neće ponoviti i molim sud da me uvjetno osudi”, skrušeno je svjedočila.

“Od njenih udaraca imala sam krvarenje i oteklinu iznad desnog oka, ali i krvarenje iz područja prepona. Sve je bilo tako kako je napisano, a sud molim da me uvjetno osudi i oslobodi troškova jer imam kredit za otplatu”, poručila je 36-godišnjakinja.

Prekršajni sudac ovih je dana obje nasilnice proglasio krivima te je 39-godišnjakinju osudio na 15 dana, a 36-godišnjakinju na pet dana uvjetnog zatvora. Oslobođene su plaćanja sudskih troškova, a na presudu se mogu žaliti.

Komentari