Kod Velike Bune: Pijani vozač automobilom naletio na djevojčice

Zagreb.info

Uhićen je vozač koji je u ponedjeljak skrivio prometnu nesreću u kojoj su stradale dvije maloljetne djevojčice. Bio je pod utjecajem alkohola.

Policijska uprava zagrebačka javlja da se nesreća dogodila u ponedjeljak u 22.20 sati u Velikoj Buni. Tada je 38-godišnjak osobnim automobilom naletio na dvije maloljetne pješakinje.

“Naime, 38-godišnjak je pod utjecajem alkohola (1,80 g/kg) upravljao osobnim automobilom marke Opel Astra zagrebačkih registracijskih oznaka u mjestu Velika Buna, a kretao se u smjeru jugoistoka. Dolaskom do kućnog broja 102, nije brzinu kretanja vozila prilagodio situaciji u prometu (nailazak na pješake) tako da vozilo može pravovremeno zaustaviti kada to konkretni uvjeti zahtijevaju te je naletio na dvije maloljetne pješakinje koje su se kretale uz rub kolnika.

U prometnoj nesreći pješakinje su lakše ozlijeđene, a liječnička pomoć im je pružena u KBC Zagreb”, priopćili su.

Također, obavljenim očevidom je utvrđeno da je 38-godišnjak upravljao vozilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta zbog zdravstvene nesposobnosti i za vrijeme dok mu je istekao rok važenja prometne dozvole.

“Policijski službenici su osumnjičenog 38-godišnjaka uz Optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja jer je vozio pod utjecajem alkohola, neprilagođenom brzinom, pod zabranom neregistrirano vozilo i nije odjavio prometnu dozvolu te je izazvao prometnu nesreću s ozlijeđenim sobama), u utorak, 20. kolovoza prepratili na Općinski sud, na Prekršajni odjel u Velikoj Gorici.

Pravomoćnom presudom proglašen je krivim te je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 29.200 kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od 12 mjeseci.”

Komentari