Kobni ponedjeljak: Četiri prometne nesreće s jednom smrtnom posljedicom

prigorski.hr / Ilustracija

Težak početak tjedna na autocestama i na gradskim cestama.

Ponedjeljak su na cestama obilježile četiri prometne nesreće, od kojih je jedna, nažalost, bila kobna.

Inače, tijekom jučerašnjeg dana obavljen je očevid kod 46 prometnih nesreća. U jednoj je jedna osoba smrtno stradala, u 8 prometnih nesreća 4 osobe teško su ozlijeđene, a 5 lakše. Kod 37 prometnih nesreća nastala je samo materijalna šteta.

Biciklist sletio s kolnika

U ponedjeljak, 10. srpnja oko 14.25 sati, 58-godišnjak je upravljao motociklom BMW F650 krapinskih registracijskih oznaka Ulicom Gustava Krkleca u smjeru juga.

Dolaskom do kućnog broja 26, izgubio je nadzor nad motociklom zbog prevelike brzine i sletio s kolnika. Pri padu s motocikla je teško ozlijeđen, a liječnička pomoć mu je pružena u KB Sveti Duh.

Teško ozlijeđena biciklistica

Biciklista je u ponedjeljak oko 7.55 sati 57-godišnjakinja je upravljala biciklom krećući se nogostupom zapadne strane Ulice Florijana Andrašeca u smjeru juga.

Dolaskom do raskrižja sa Šarengradskom ulicom, uključivala se u promet s nogostupa na obilježeni pješački prijelaz te je na njenu desnu stranu naletio osobni automobil kojim je upravljao 44-godišnjak.

Biciklistica je pala na kolnik i teško se ozlijedila, a liječnička pomoć joj je pružena u KBC Sestre milosrdnice.

U prometnoj nesreći teško ozlijeđen 43-godišnjak

Jučer, 10. srpnja oko 15.25 sati, 43-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke Hyundai Coupe zagrebačkih registracijskih oznaka Slavonskom avenijom u smjeru istoka. Dolaskom za oko 200 m zapadnije od raskrižja sa Servisnom cestom i Ulicom Marijana Čavića, zbog ne držanja potrebnog razmaka prednjim dijelom vozila naletio je na stražnji dio osobnog automobila marke VW Golf čeških nacionalnih registracijskih oznaka kojim je upravljao 21-godišnji češki državljanin, a koji je bio zaustavljen zbog kolone vozila.
U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 43-godišnjak, a liječnička pomoć pružena mu je u Klinici za traumatologiju.

Tijekom dana obavljen je očevid kod 46 prometnih nesreća. U jednoj je jedna osoba smrtno stradala, u 8 prometnih nesreća 4 osobe teško su ozlijeđene, a 5 lakše. Kod 37 prometnih nesreća nastala je samo materijalna šteta.

Prometna nesreća na autocesti A1

U ponedjeljak oko 6 sati, 53-godišnji slovački državljanin upravljao je osobnim automobilom sjevernim kolnikom autoceste A1, dionicom Lučko – prometni čvor Zdenčina, lijevom prometnom trakom u smjeru jugoistoka.

Dolaskom do 14. kilometra, prednjim dijelom vozila naletio je na zadnji dio drugog automobila, kojim je upravljao 32-godišnji poljski državljanin koji se kretao istom prometnom trakom, a u trenutku prometne nesreće bio je zaustavljen u koloni vozila.

Teško je ozlijeđena 53-godišnja slovačka državljanka, putnica iz škode octavije, a liječnička pomoć joj je pružena u KBC Sestre milosrdnice.

Kobna prometna nesreća na autocesti A3

Na autocesti A3 jučer se dogodila kobna prometna nesreća. Oko 20.35 sati 51-godišnjak vozio je u smjeru istoka. Dolaskom do 45 km + 850 m, skrenuo je ulijevo prestrojivši se u lijevu prometnu traku, izgubio nadzor nad vozilom i sletio na mekani teren gdje se okrenuo na krov.

Na mjestu događaja 51-godišnjak je smrtno stradao, a tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.


Komentari