Kobna subota: U tri prometne nesreće, tri osobe teško ozlijeđene

policija
Foto: MUP/ilustracija

Subotnju večer ispunile su prometne nesreće.

U subotu, 13. svibnja u 21.45 sati u Velikoj Gorici, 22-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke VW Passat zagrebačkih registracijskih oznaka desnim prometnim trakom Ulice Matice hrvatske u smjeru jugoistoka.

Dolaskom do raskrižja s kolnikom Trga maršala Tita skretao je ulijevo iz desne prometne trake, a da ispred raskrižja nije na dovoljnoj udaljenosti zauzeo položaj na onoj prometnoj traci kojom mora proći kroz raskrižje.

Tada je na njega naletio motocikl marke Yamaha zagrebačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 52-godišnjak, a kretao se lijevom prometnom trakom istog kolnika u istom smjeru dok je na raskrižju zadržavao smjer ravno. U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 52-godišnjak, a liječnička pomoć mu je pružena u KBC Zagreb.

I stariji vozači izazivaju nesreće

Ranije istog dana, u 17.10 sati, 74-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke Renault Megane krapinskih registracijskih oznaka, a kretao se kolnikom državne ceste 1 (Kupljenovo), istočnom prometnom trakom u smjeru sjevera.

Dolaskom do 6 km+500 m, nije vozilo u kretanju držao što bliže desnom rubu kolnika te je desnim kotačima zahvatio šljunčanu bankinu s istočne strane kolnika te je izgubio nadzor nad vozilom. Tada je sletio izvan kolnika i udario u drvo. U prometnoj nesreći teško je ozlijeđena 71-godišnja putnica iz vozila.

Stradali i u Dubravi…

Oko 20 sati, pak, 25-godišnjak je upravljao je osobnim automobilom marke Mercedes zadarskih registracijskih oznaka kolnikom Mandlove ulice u smjeru sjevera. Dolaskom do kolnog ulaza u garažu, prednjim desnim i bočnim dijelom vozila naletio je na bicikl marke Giant, kojim je upravljao 53-godišnjak, a kretao se Mandlovom ulicom uz desni rub kolnika u istom smjeru, a u trenutku prometne nesreće je skrenuo u lijevo. U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 53-godišnjak, a liječnička pomoć mu je pružena u KB Dubrava.


Komentari