KOBNA SRNA Šebalj brutalno poklopio vještaka zbog analize stravične tragedije supružnika

Foto: Facebook

Sudski vještak cestovni promet, tehniku i procjenu motornih vozila i plovila, Goran Husinec, komentirao je nesreću u Končanici kod Daruvara u kojoj su poginuli supružnici.

“Srna je divlja životinja, vrlo brza te je nalet na nju gotovo neizbježiv. Godišnje za razne sudove analiziram pedesetak takvih naleta, od kojih je malo naleta na motocikl, jer je on bučan te se srna prestraši njegovog zvuka kada ga čuje u daljini.

Jedina prevencija naleta na srnu je vožnja prilagođenom brzinom (čl. 51. st. 1 Zakona o sigurnosti prometa na cestama), u područjima gdje se učestalo događaju takvi naleti, jer srna je inteligentna životinja te rijetko iskače pred vozilo koje se kreče dozvoljenom, odnosno prilagođenom brzinom.

Naučila je koliko se brzo vozi u normalnom prometu te stigne vidjeti i čuti vozilo, a iskustveno zna koliko brzo se ono približava. Ali, kad vozilo naiđe prevelikom i neprilagođenom brzinom, srna ne može procijeniti njegovu udaljenost te nakon iskakanja na cestu nastaje rizik da je udari vozilo”, komentirao je Husinec za Autoportal.hr.

Javio se Šebalj

Na njegovu analizu osvrnuo se i poznati vozač rallyja Juraj Šebalj u komentarima objave na Facebooku. U kratkom roku skupio je više od dvije tisuće lajkova.

“Nije istina da srna može procijeniti brzinu automobila. Ona ima istančan sluh, pa može ocijeniti po zvuku šta imaš pod haubom. Dizel, benzinac, atmosferac i turbak, pa ocjeni koliko brzo ideš. Tako je do sad funkcioniralo. Najveći problem srni su trocilindraši, tu je zbunjena i onda bude problem.

Šalim se, u ovom slučaju je poginulo dvoje ljudi i uvijek se nađe stručnjak koji na osnovi dvije rečenice točno zna što se desilo. Moj komentar je sarkastičan, ali ništa pametnije nisam u stanju napisati.

Iskrena sućut obitelji“, napisao je Šebalj.

Foto: Screenshot/Facebook

Podsjetimo, stravična prometna nesreća dogodila se u subotu oko 19.20 sati u blizini Daruvara, u kojoj su život izgubili supružnici iz Virovitice koji su bili na motociklu.

Policija je u nedjelju objavila detalje tragedije u Končanici, a sve je pošlo po zlu kada je vozač motocikla (49) naletio na srnu koja je iskočila na cestu.

Nakon toga nesretni je vozač udario u automobil daruvarskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 72-godišnji muškarac s daruvarskog područja, koji je potom sletio u jarak.


Komentari