KOBAN PRIJELAZ: Na pruzi u zagrebačkoj Trnavi ovog proljeća izgubljena su četiri mlada života

Foto: Ivana Nobilo / CROPIX

Na željezničkoj pruzi na zagrebačkoj Trnavi ovog proljeća izgubljena su četiri mlada života.

Sredinom ožujka su nastradala dva studenta Fakulteta hrvatskih studija. Jedan id njih bio je Nikola Michael Sušec, student iz SAD-a koji je nestao nekoliko dana ranije, a za kojim se tragalo. Drugi mladić, Jerko Kućić nastradao je kada je s još nekoliko kolega krenuo u potragu za njim. Obojica su se popela na krovove teretnih vagona gdje su došli u kontakt s naponom većim od 25.000 volti. Tijelo Michaela pronađeno je kraj vagona, a Jerkovo je skinuto s krova vagona.

Početkom travnja dogodila se nova tragedija. Tijelo maloljetne osobe pronađeno je na južnom kolosijeku pruge Zagreb-Dugo Selo, kraj čvorišta s odvojenom prugom Zagreb-Resnik. Policija je napravila očevid i utvrdila da je najvjerojatnije došlo do udara neutvrđenog vlaka na maloljetnu osobu.

Posljednja tragedija dogodila se u srijedu. Pod za sada neutvrđenim okolnostima putnički vlak kojim je upravljao 43-godišnji strojovođa, naletio je oko 10 sati na zasad na nepoznatu mušku osobu koja je na mjestu preminula. Tijelo je prevezeno na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku Zagreb.

“Od 10.04 do 13.50 bio je obustavljen željeznički promet u smjeru Zagreba, a cestovni promet preko pružnog prijelaza od 10.29 do 13.50 sati”, izvijestili su iz zagrebačke policije.

Komentari