Ko ‘muhe bez glave’: U tri dana obavljen očevid ko 85 prometnih nesreća

Pixabay / Ilustracija

Tijekom posljednja 72 sata obavljen je očevid kod 85 prometnih nesreća. U 18 prometnih nesreća pet osoba je teško ozlijeđeno, a 15 lakše, dok je kod 67 prometnih nesreća nastala samo materijalna šteta.

Teško ozlijeđen 74-godišnji biciklist

U petak 6. srpnja oko 12.55 sati, 39-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom marke Ford KA zagrebačkih registarskih oznaka Zagrebačkom ulicom u smjeru zapada. Dolaskom do raskrižja s Ulicom kneza Branimira i Avenijom Dubrava, u raskrižje je ušla na znak zelenog svjetla na semaforu, a zadržavala je smjer kretanja. Izlaskom iz raskrižja, u kočenju je naletjela na bicikl kojim je upravljao 74-godišnjak, uključujući  se u promet na kolnik Avenije Dubrava s nogostupa sjeverne strane kolnika po biciklističkoj stazi dok je na semaforu za pješake bilo upaljeno crveno svjetlo. Od naleta je 74-godišnjak pao zajedno s biciklom i teško se ozlijedio. Liječnička pomoć mu je pružena u KB Dubrava.

U Mariji Gorici teško ozlijeđena biciklistica

U petak 6. srpnja oko 14.10 sati, 19-godišnjakinja se biciklom kretala kroz mjesto Marija Gorica, Hrastinskom ulicom, u smjeru sjevera. Dolaskom do kućnog broja 3, nije prilagodila brzinu kretanja u zavoju, izgubila nadzor nad biciklom i sletjela na meki teren i pala. Liječnička pomoć joj je pružena u KBC Sestre milosrdnice, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđena.


Prometna nesreća u Centru

U subotu 7. srpnja oko 11 sati, 69-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke Škoda Fabia novogradiških registarskih oznaka srednjom prometnom trakom Palmotićeve ulice u smjeru juga. Dolaskom do raskrižja s Boškovićevom ulicom, ušao je u raskrižje zadržavajući smjer kretanja dok mu je na semaforu bilo crveno svjetlo. Na prednji dio njegovog automobila naletio je motocikl marke BMW F 800 zagrebačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 47-godišnjak, a kretao se Boškovićevom ulicom te je u raskrižje ušao na zeleno svjetlo. Od siline naleta, škoda fabia zarotirala se te udarila u navedeni motocikl koji je odbačen na prometni znak i zaštitni stupić, a potom i na osobni automobil marke Renault Clio zagrebačkih registarskih oznaka, parkiran na parkiralištu s jugozapadne strane raskrižja. Škoda fabia je, nakon što se zarotirala, odbačena u smjeru jugoistoka te udarila u parkirani osobni automobil marke VW Polo zagrebačkih registarskih oznaka, parkiran na parkiralištu s jugoistočne strane raskrižja. U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 47-godišnji motociklist, a 65-godišnja putnica iz škode fabie lakše. Liječnička pomoć im je pružena u KBC Sestre milosrdnice.

Teško ozlijeđen motociklist

U subotu, 7. srpnja oko 15.45 sati, 29-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom marke Renault Megane zagrebačkih registarskih oznaka Ulicom Črnomerec, u smjeru juga. Dolaskom do raskrižja sa Strmom cestom, skrenula je ulijevo, a da prethodno nije propustila motocikl marke Kawasaki Vulcan zagrebačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 35-godišnjak, dolazeći joj iz suprotnog smjera i zadržavajući smjer kretanja. Od naleta je motociklist pao na kolnik i teško se ozlijedio, a liječnička pomoć mu je pružena u KB Sveti Duh.

Komentari

loading...
-->