KLICINE UBOJICE I DALJE SLOBODNO HODAJU: Godinu dana od brutalnog ubojstva istraga još traje

Screenshot/Youtube

Prije točno godinu dana likvidiran je Vinko Žuljević Klica.

Prilikom povratka s nedjeljne mise dočekan je u  Sesvetskim Selima kod Zagreba. Napadači su Klicu, prema izjavi očevica, ubili iz pištolja, iako su imali i mini strojnice. Najprije su pucali u automobil kroz zadnje lijevo i prednje desno staklo, a nakon što je Klica pokušao pobjeći, dvojica napadača pucali su mu po cijelom tijelu.

Muškarca na motoru su pratili i muškarci u Škodi, a suvozač u tom automobilu također je pucao na Klicu, potvrdila je kasnije policija. Presudan je bio hitac u glavu, nakon što je Klica već ležao na tlu.

Objavljen je i fotorobot

Policija je obavila stotine obavjesnih razgovora. Izuzeli su materijalne tragove iz auta kojim su egzekutori pobjegli s mjesta zločina, a kasnije ga zapalili na Novoj Branimirovoj. Objavili su i fotorobot osobe koja bi, kako tvrdi policija, mogla imati korisne informacije o ubojstvu. Postoji i snimka muškarca za koju se vjeruje da pouzdano može reći policiji tko su ubojice.

a2fd7141bbe9314ef9b2dccc8e887439-e1453893560318
PUZ

Kamere ga nisu uhvatile na dan zločina već kasnije, a za informacije o njemu, istražitelji nude 50.000 kuna. Unatoč svemu,  o egzekutorima, a još manje naručiteljima ni godinu kasnije ne zna se apsolutno ništa. Istraga se proširila i van granica Hrvatske, u susjedne Srbiju i BiH. Motive smaknuća istražitelji traže u Klicinim inozemnim poslovima, njegovu ratnom putu i nezakonitim poslovima kojima se navodno bavio.

Završio je i na internoj tjeralici MUP-a te je u policijskim „plavim bilježnicama“ označen kao jedan od predvodnika zagrebačkog podzemlja. Službenih priopćenja, osim dobro znanih floskula „kriminalističko je istraživanje u tijeku“, iz policije nema.

Stara i nova policijska garniture  svojevrsno se opravdava kako je riječ o ubojstvu s potpisom podzemlja kojeg nije lako razriješiti. Poznato je kako je od devedesetih do danas lakše nabrojiti slučajeve mafijaških ubojstava koje je policija riješila nego one neriješene.

Žuljevićeva obitelj najavila je i da će raspisati novčanu nagradu za informacije koje bi dovele do Klicinih atentatora i naručitelja, pišu 24sata.

>>>ISPLIVALI NOVI DETALJI ISTRAGE: Ubojica Vinka Žuljevića Klice skriva se u Bosni i Hercegovini


Komentari