KĆER ŽENE KOJU JE IZGRIZAO PAS: ‘Moglo je završiti kobno. Ne mogu i ne želim šutjeti’

Foto: Pixabay/Ilustracija

Argentinska doga je u nedjelju na plaži Bile, smještenoj između kaštelanskog Nehaja i Resnika, izgrizla baku na plaži koja je čuvala unuke. Nasreću, djeca su se u tom trenutku kupala te nisu ozlijeđena.

“Ako je ‘svako zlo za neko dobro’ onda neka ova ‘naša’ priča bude pokretač promjena, reda i pravila kojih očito nema”, kazala je kći napadnute žene i majka djece za Slobodnu Dalmaciju.

Pas je bio bez nadzora, nije imao povodca ni brnjicu. Na plaži na kojoj se dogodio napad nije dozvoljen pristup kućnim ljubimcima jer Kaštela imaju dva kupališta rezervirana upravo za pse.

Gradonačelnik najavljuje veće kazne

“Moglo je završiti kobno. Zato ovo pišem pod stanjem šoka i duboke zabrinutosti za sigurnost svih nas. Ne zbog pasa kao takvih, nego zbog činjenice da živimo među neodgovornim pojedincima i bez uređenih pravila koja bi onemogućila da se netko neodgovorno ponaša i ugrožava ljudske živote. Pred ovakvim stvarima ne mogu i ne želim šutjeti, s jedinim ciljem da pokušamo zajedno spriječiti da se ovo dogodi vašoj, nečijoj obitelji, vama, bilo kome. Očekujem reakciju lokalnih vlasti i stojim na raspolaganju za smiren i konstruktivan dijalog kako da uredimo pravila ponašanja čije će kršenje biti rigorozno i najstrože kažnjeno”, oštro je poručila kćer nastradale žene.

Gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović kazao je da se čuo s nastradalom ženom te da je dobro s obzirom na ozljede. Rekao je da komunalci izlaze i prate situacije na terenu te da će proširiti Odluku o komunalnom redu.

“Kazne su male! Presmiješno je da je za ovakav napad propisana kazna vlasniku nekoliko stotina kuna! Apelirat ćemo prema ministarstvu i Saboru da se te kazne pojačaju”, zaključio je gradonačelnik Ivanović.

Komentari