Kazneno prijavljeni razbojnici koji su se zaletili autom u službeno policijsko vozilo

U ponedjeljak, 23. listopada oko 20.50 sati, u Kašini, Ulici Ivana Mažuranića, dvojica su nepoznatih maskiranih počinitelja uz prijetnju vatrenim oružjem i uporabom tjelesne snage, počinila razbojništvo nad dvije zaposlenice trgovine.

Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom i 42-godišnjakom zbog sumnje da su počinili tri kaznena djela razbojništva, krivotvorenje isprave, prisilu prema službenoj osobi te oštećenje tuđe stvari.

Sumnja se da su u ponedjeljak, 23. listopada oko 20.50 sati u Kašini, u Ulici Ivana Mažuranića, počinili razbojništvo u trgovini, a pri bijegu s mjesta događaja, 38-godišnjak je počinio i kaznena djela prisile prema službenoj osobi i oštećenja tuđe stvari na način da se nakon izdane zapovijedi policijskog službenika da zaustavi automobil, zaletio u službeno vozilo u kojem su se nalazili policijski službenici.

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da su osumnjičeni u listopadu ove godine počinili još dva razbojništva i to 13. listopada u trgovini u Mraclinu, u Ulici Braće Radić, gdje su od zaposlenica uz prijetnju vatrenim oružjem i uporabu tjelesne snage otuđili oko 16 tisuća kuna.

Također se sumnja da su 4. listopada u Vrbovcu, Dubravi, u Ulici Sv. Margarete, na isti način – uz prijetnju vatrenim oružjem i uporabu tjelesne snage, od zaposlenica trgovine otuđili novac i cigarete, pričinivši štetu od oko 7720 kuna. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a policijski su službenici nadležnom državnom odvjetništvu podnijeli kaznenu prijavu i posebno izvješće.

>>>Oružana pljačka: Došlo je do pucnjave, policijskog službenika pokušali pogaziti autom

 


Komentari