Karlovčanka optužena da je bivšem ulila antifriz u piće: ‘Što si mi u Janu stavila?’

Foto: Wikimedia Commons/ HINA/ Mladen VOLARIĆ/ ml

Na Županijskom sudu u Karlovcu u tijeku je suđenje 28-godišnjoj Kristini Ferko  za pokušaj teškog ubojstva bivšeg dečka, Denisa Matijačića, kojemu je prema optužnici ulila antifriz u piće. Na ročištu održanom danas udovoljeno je zahtjevu obrane da se saslušaju novi svjedoci. Oni bi trebali dokazati da Ferko ima alibi za vrijeme zločina.

Njihovo je saslušanje najavljeno za 22. i 23. veljače. Svi bi, po riječima braniteljice Marije Kos trebali govoriti “na okolnost alibija”, odnosno da kobnog popodneva, 22. siječnja, pa sve do vremena kada je Matijačić slao poruke da mu je pozlilo Kristina Ferko “nije mogla biti s njim, jer je bila na drugim mjestima, o čemu postoje svjedoci“.

Kristinini roditleji i sestra odlučili su svjedočiti, iako imaju okolnost bliskog srodstva zbog koje ne moraju, pa su i potvrdili njen iskaz da je tijekom kobnog događaja bila na proslavi Vincekova u jednom podrumu, za što i navodno postoje svjedoci.

Što si u Janu stavila?

U vezi antifriza današnji su svjedoci rekli da je Kristina Ferko tog dana bila u Karlovcu, da je na povratku kupila antifriz za automobil kojeg je trebalo dotjerati za skorašnji tehnički pregled, a da je ona i inače kupovala sve potrebno za njihova tri automobila, dva traktora i dva motora, “jer to voli”, kako je rekla sestra Marija.

Također, rekli su i da je Kristina 2015. i 2016. ishodila sudsku odluku da se Matijačiću zabrani približavanje jer joj je, kako je rekla njena majka Marica Ferko, slao poruke i radio štetu na automobilu.

Kako piše u optužnici, Matijačić je popio sok iz boce mineralne vode u koji je okrivljenica stavila otrovni antifriz te je on vodu i popio ne sumnnjajući da se u njoj nalazi antifriz. Tijekom noći mu je pozlilo te mu je život bio spašen samo zahvaljujući pravovremenom i intenzivnom liječenju.

Na ranijem svjedočenju prošle godine Matijačić je opisao susret i ispijanje pića u Loviću Prekriškom i rekao da mu je Ferko kazala “da sve popije, jer to piće opušta mišiće i mijenja pore”. Kazao je da je na to nasjeo, sve popio te pješice otišao kući. Požalio se da od tog događaja ima problema s pamćenjem, spavanjem te da ima i noćne more.

Na jednom od prethodnih suđenja o sadržaju sms poruka, koje je i policija pregledala, svjedočila je Matijačićeva sestra Dijana Matijačić koja je rekla da je u jednoj od njih on pitao Kristinu: “Što si mi u Janu stavila?”. Također je rekla da je ona dala policiji mobitel u vrijeme kada joj je brat već bio u komatoznom stanju.


Komentari