KAOTIČAN DAN! Vatrogasci spasili dijete iz zaključanog auta, ugasili tri požara, ali i ispumpavali vodu i otključavali vrata

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL/Ilustracija

Iako su jake kiše ovih dana zaobišle metropolu, povećana količina padalina u subotu je zadala glavobolju Zagrepčanima, ali i vatrogascima koji su od ponoći pa do 19 sati odradili 14 intervencija.

Ispumpavali su vodu, uklanjali stabla s prometnica, spasili dijete iz zaključanog automobila i osigurali teglenicu na Savi.

Vodu su pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Zagreb ispumpavali u Čulincu, Prečkom, Trnju i na Medvešćaku, a stabla je jako nevrijeme izvalilo na prometnice u Centru u Mlinarskoj ulici te u Starom Brestju, piše Večernji list.

Oko devet sati uspješno su spasili dijete zaključano u automobilu, a gasili su i tri požara.

Najprije su intervenirali oko 11 u Španskom gdje se vatra u stanu proširila zbog neispravne nape. Nekoliko sati kasnije, oko 17 u Španskom je netko zapalio kontejner, a potom su oko 19 ugasili i požar na otvorenom u Lučkom. Dva puta su danas zagrebački vatrogasci i otvarali vrata, u Prečkom i na Novoj Vesi.

Osim toga, od petka su nekoliko puta intervenirali i u osiguravanju broda koji se nasukao na brani kod toplane blizu Jakuševca, a akciju su snimili dronom.


Komentari