Kaos na očevidu: Zagrebački policajac napao kolege zbog ozlijeđenog djeteta pa ga ubrzo uhitili

Prometna nesreća, Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Nakon prometne nesreće u nedjelju navečer došlo do incidenta na samom očevicu kada je jedan od roditelja ozlijeđenog djeteta sukobio s policajcima.

Napadač (39) je inače i sam policajac koji je nasrnuo na svoje kolege te tako izvan službe počinio kazneno djelo napada na službenu osobu, a druga dvojica njegovih susjeda vršnjaka te jedan 35-godišnjak prijavljeni su za prisilu prema službenoj osobi.

Osim kaznene prijave, rješenjem načelnika PUZ-a udaljen iz službe zbog teže povrede službene dužnosti te će protiv njega ići zahtjev za pokretanjem disciplinskog postupka nadležnom Disciplinskom sudu u Zagrebu.

Do incidenta je došlo u nedjelju 28. lipnja oko 22:10 sati u Ulici Veselišće u zagrebačkim Remetama kada je 20-godišnji vozač Mazde 5 nadomak Ulice Remete, udario vozilom jedno dijete, a ubrzo zatim i još jedno u trenutku dok su prelazili cestu.

Oba djeteta su teško ozlijeđena i kolima Hitne pomoći prevezena u KBC Zagreb.

“Dok su policijski službenici obavljali očevid prometne nesreće u kojoj je ozlijeđeno dvoje djece, došlo je do narušavanja javnog reda i mira od strane građana koji su se nalazili u blizini, zbog čega je na mjesto događaja zbog pomoći upućeno još policijskih službenika. U jednom trenutku, 39-godišnjak, policijski službenik izvan službe čije je dijete ozlijeđeno u navedenoj prometnoj nesreći, krenuo prema službujućem policijskom službeniku vrijeđajući ga i s namjerom da ga udari, a što je policijski službenik uspio spriječiti.

Nakon što je osumnjičeni 39-godišnjak ponovno pokušao nasrnuti na policijskog službenika, u pomoć su pristigli drugi policijski službenici, svladali ga i priveli. Za vrijeme uporabe sredstava prisile i svladavanja 39-godišnjaka, na policijske službenike je, udarajući rukama i nogama, nasrnulo više osoba koje su ih htjele spriječiti u privođenju 39-godišnjaka”, priopćili su iz PU zagrebačke.

(FOTO) KRŠ I LOM U CENTRU GRADA: Ispitivač i kandidatkinja autoškole završili na Hitnoj!


Komentari