KAMIONOM UDARIO STARICU: U teškoj prometnoj na Črnomercu stradala 84-godišnjakinja, prevezena u KBC Sestre milosrdnice

Ilustracija: Borna Filic/PIXSELL

U utorak, 12. siječnja oko 12.20 sati 29-godišnjak je upravljao teretnim automobilom marke Renault zagrebačkih registarskih oznaka, zapadnom kolničkom trakom Ulice Janka Grahora u smjeru juga, javlja Policijska uprava zagrebačka.

Dolaskom do raskrižja s Ulicom grada Mainza na kojem se prometom upravlja semaforima koji su radili automatski i ispravno i na čijem se istočnom dijelu raskrižja na ulasku na bočnu cestu nalazi obilježeni pješački prijelaz, ušao je u raskrižje za vrijeme dok je za njegov smjer kretanja bilo upaljeno zeleno svjetlo na semaforu, skrećući u lijevo u smjeru istoka na kolnik Ulice grada Mainza.

Prilikom skretanja nije se kretao smanjenom brzinom odnosno nije zaustavio vozilo kako bi propustio pješake te je prednjim dijelom naletio na 84-godišnju pješakinju koja je prelazila kolnik u smjeru sjevera, krećući se pješačkim prijelazom za vrijeme dok je za kretanje pješaka na semaforu bilo uključeno zeleno svjetlo. U prometnoj nesreći pješakinja je teško ozlijeđena, a liječnička pomoć pružena joj je u KBC Sestre milosrdnice.


Komentari