Kalinićev novi šef osumnjičen za silovanje: Poznat je i po političkom angažmanu, njegova odvjetnica komentirala slučaj

Foto: Dean Golubić

Zbog sumnje na zatočenje, drogiranje i silovanje jedne djevojke, zagrebačka policija uhitila je 39-godišnjeg Deana Golubića, javlja Jutarnji list.

Inače, riječ je o osnivaču zagrebačke zaštitarske tvrtke Lupus security u kojoj odnedavno radi i bivši gradski pročelnik bivšeg gradskog ureda za upravljanje hitnim situacijama Pavle Kalinić.

Golubić, inače diplomirani kriminalist, također je bio i čelnik te kandidat na parlamentarnim izborima za nekoliko konzervativnih stranaka u proteklom desetljeću, a pripadnici njegove zaštitarske tvrke osiguravali su i “Hod za život”.

Jutarnji navodi kako je zagrebačka policija dovršila kriminalističko istraživanje te se trenutno nalazi u pritvoru, a za komentar su upitali njegovu odvjetnicu Anu Čule.

Čule je Jutarnjem rekla kako se Golubić smatra nevinim vezano za ove optužbe, no da zbog tajnosti istrage ne može iznositi detalje.

Jutarnji je također upitao i Policijsku upravu zagrebačku (PUZ) za detalje o istrazi i odgađaju, ali nisu iznosili više detalja “zbog obzira prema žrtvi kaznenog djela, pravima i interesima žrtve kao i zaštite privatnosti”.

“Obavještavamo Vas kako su policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela ‘silovanje’, ‘protupravno oduzimanje slobode’ i ‘omogućavanje trošenja droga’ na štetu ženske osobe u vremenu od 2. do 3. travnja 2022. godine”, poručili su Jutarnjem iz PUZ-a time otkrivši kako se Golubića sumnjiči da je zločin počinio prošli vikend.

Jutarnji podsjeća i kako je Golubić svoje političke istupe na parlamentarnim izborima započeo 2011. godine, kao predsjednik tada nove stranke Nacionalnih demokrata (ND). Stranka nije uspjela ući u Sabor, protivila se ulasku Hrvatske u EU, te je Golubić tada pozivao protiv glasanja, kako za HDZ, tako i za Kukuriku koaliciju koja je, predvođena Milanoviće malo kasnije formirala Vladu.


Komentari