KAKVA ZAPLJENA! Velike količine marihuane, smole hašiša, heroina i amfetamina! Drogu čuvao na tavanu, uzgajao u dvorištu!

foto:PU ZAGREBAČKA

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“

Naime, sumnja se da je protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, s ciljem daljnje preprodaje, u kući u Donjoj Bistri u Stubičkoj ulici, sadio marihuanu koju je po sazrijevanju sušio i usitnjavao, a također je na za sada neutvrđen način, radi daljnje preprodaje nabavljao veće količine smole hašiša, heroina i amfetamina koje je potom skrivao u kući. Nadalje, heroin i amfetamin je miješao s punilima radi dobivanja na masi, nakon čega je tako pripremljene droge vagao, prepakiravao i preprodavao.

foto:PU ZAGREBAČKA
foto:PU ZAGREBAČKA
foto:PU ZAGREBAČKA
foto:PU ZAGREBAČKA

Policijski su službenici obavljenom pretragom kuće u Donjoj Bistri u Stubičkoj ulici, pronašli ukupno četiri stabljike marihuane visine od 70 do 160 cm, osam komada grana stabljike marihuane dužine od 33 do do 53 cm, oko 58 grama marihuane pakirane u tri omota, oko 1,4 grama smole hašiša pakirano u jednom omotu, 0,5 grama heroina pakirano u tri omota,  oko 4,6 grama amfetamina pakirano u jedan omot,  21,2 grama punila pakirano u tri omota, električni aparat za vakumiranje i snop plastičnih vrećica za vakumiranje, tri digitalne vage za precizno mjerenje mase te  jednu pušku s glatkom cijevi, četiri komada lovačkog streljiva kalibra 12 i četiri komada puščanog streljiva kalibra 7,62×39 mm.

foto:PU ZAGREBAČKA
foto:PU ZAGREBAČKA
foto:PU ZAGREBAČKA
foto:PU ZAGREBAČKA

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, kaznena prijava je podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu dok će zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz članka 11 stavka 4 i članka 30 stavka 3  Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana optužni prijedlog biti podnijet Općinskom sudu u Novom Zagrebu.

U dvorištu kuće i na tavanu policija pronašla dokaze i drogu

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

foto:PU ZAGREBAČKA
foto:PU ZAGREBAČKA
foto:PU ZAGREBAČKA
foto:PU ZAGREBAČKA
foto:PU ZAGREBAČKA

Naime, sumnja se da je 44-godišnjak s ciljem proizvodnje marihuane namijenjene neovlaštenoj prodaji, do listopada 2020. godine u Novoselcu u dvorištu posadio i uzgojio 12 stabljika marihuane visine od 165 cm do 310 cm,  a s kojih je ubirao cvjetne vrhove koje je sušio u kući i skladištio u staklene boce, plastične vrećice i kartonske kutije te je na  taj način proizveo marihuanu ukupne težine  18,2 kg. Nadalje, na tavanu kuće izradio je priručni laboratorij s ciljem proizvodnje marihuane namijenjene za daljnju neovlaštenu preprodaju.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je  kaznena prijava podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.

Komentari