Kako je došlo do nesreće u kojoj je jutros poginuo radnik na sanaciji krova? Bandić tvrdi: ‘Očito je netko napravio propust, istraga će pokazati’

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Jutros se oko 10 sati dogodio tragičan slučaj u kojem je život izgubio radnik koji je radio na sanaciji krova nakon potresa na jednoj od zgrada na zagrebačkom Trnju.

Smrtni slučaj objavljen je na konfereciji za novinare gradskog Stožera za civilnu zaštitu, a slučaj je komentirao i sam gradonačelnik Milan Bandić koji je izrazio sućut obitelji, ali i iznio sumnju u propuste prilikom održavanja radova.

“Ovo je drugi tragični slučaj u sanaciji. Čovjek 61. godište, u najboljim godinama, kao i onaj od ranije, branitelj iz Sesveta”, rekao je Bandić.

“Sve što je visoko preko 2 metra je opasno. Kad sam ja imao 19 godina nije bilo opasno ni sedam osam metara nije bilo opasno, kao mačak bi se dočekao”, rekao je Bandić dodavši da je sad drugačije.

“Nepojmljivo mi je da netko može otići na 12,13 metara, a da nije vezan. Očito je netko napravio propust, ne bih prejudicirao istragu”, rekao je Bandić.

“To se dogodilo oko 10 sati, to je vrijeme one zagrebačke susnježice ili kiše, opasno je hodati po asfaltu, kamoli po krovu”, zaključio je Bandić.


Komentari