KAKAV VIKEND Policija uhitila i kaznila čak tri vozača bez vozačke koji su uz to bili i alkoholizirani

Photo: Matija Habljak/PIXSELL, Ilustracija

U subotu, 13. studenoga oko 15:10 sati 24-godišnjak je prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima “B” kategorije, za vrijeme dok je u krvi imao 1.60 g/kg alkohola, upravljao teretnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka.

Vozio je unatrag po makadamskom prilaznom kolniku Ulice Borje, a nakon dolaska na kolnik nije obratio pažnju na parkirane automobile te je naletio na prednji lijevi bočni dio osobnog automobila virovitičkih registarskih oznaka koji je bio parkiran uz sjeverni rub kolnika Ulice Borje. Vozač je uhićen i smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu, nakon čega je doveden na nadležni prekršajni sud. Na sudu je proglašen krivim te mu je izrečena kazna zatvora u trajanju od 60 dana, uvjetno na 12 mjeseci, kao i novčana kazna u iznosu 2.000 kuna, javljaju iz PUZ-a.

Iste je večeri, oko 22.20 sati, na području Horvata, 43-godišnjak prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola u organizmu od 2,78 g/kg, upravljao osobnim automobilom marke Mercedes zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Ulice Horvati gdje je i zaustavljen od strane policijskih službenika. Po obavljenom nadzoru vozač je uhićen, a po otriježnjenju prepraćen na nadležni sud  gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 15.000 kuna.

U nedjelju, 14. studenoga oko 1.45 sati, 22-godišnjak je pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,49 g/kg i bez položenog vozačkog ispita, upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Savske ceste u smjeru juga. Nakon obavljenog nadzora vozila i vozača kod raskrižja sa Selskom ulicom, vozač je uhićen, a po otriježnjenju prepraćen na nadležni sud gdje mu je izrečena novčana kazna od 16 200 kuna.

Komentari