KAKAV PREVARANT! Zagrebački odvjetnik (75) prevario je tri klijentice: Ukupno im je ukrao preko 20 milijuna kuna!

Foto: Wikimedia Commons

Zagrebačko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 75-godišnjeg odvjetnika zbog više kaznenih djela poput zlouporabe povjerenja, prevare i krivotvorenja isprave. Od svojih opunomoćenica je varanjem nezakonito stekao dobit veću od 21 milijun kuna i 62 tisuće eura.

Okrivljenom 75-godišnjem odvjetniku na teret se stavlja da je od  studenog 2012. do listopada 2018. godine, kao odvjetnik u ime oštećenice (1950. godištee), poduzimao različite pravne radnje bez njezina znanja ili protivno njezinim interesima ne bi li se okoristio stjecanjem nekretnine u njezinom vlasništvu.

Kako sumnja DORH, okrivljenik je svojoj opunomoćenici predočio niz činjenica kako bi je uvjerio da s njim sklopi predugovor, a kasnije i ugovor o kupoprodaji nekretnine. U tom je ugovoru neistinito naveo kako joj je isplatio kaparu i kupoprodajnu cijenu premda to nije učinio, da bi potom zatražio uknjižbu prava vlasništva na nekretnini.

Na taj je način osumnjičeni oštetio opunomoćenicu za iznos od 20.7 milijuna kuna te ju je ograničio u raspolaganju nekretninom.

Tri žene su prevarene

Tužiteljstvo također smatra kako je i od prosinca 2016. do srpnja 2017. zatražio od druge oštećenice (1958. godište) žurnu pozajmicu i neistinito predočio da će novac vratiti.

Okrivljenik je oštećenicu uvjerio da mu preda sav ušteđeni novac, nakon čega mu je ona predala iznos od 40.000 eura koji je odvjetnik zadržao za sebe, a prethodno je istu osobu prevarom oštetio za iznos od 8300 eura.

Osim toga, okrivljenog 75-godišnjeg odvjetnika se tereti da je od listopada 2009. do veljače 2016. godine neistinito predočio trećoj oštećenici (1960.) da će u njezino ime i u ime još jedne osobe (1988.) sklopiti nagodbu u parničnim sporovima. Od njih je zatražio isplatu avansa u iznosu od 14.000 eura, nakon čega ih je nastavio uvjeravati da je sklapanje nagodbe u tijeku iako nije poduzeo ništa kako bi do nje došlo.

Komentari