KAKAV LOPOVLUK! Otvorio lažnu rent-a-car stranicu i varao turiste kao zadnje majmune

Pixabay

Zagrepčanin je prošlo ljeto napravio lažnu rent-a-car stranicu te je zatim domaćim i stranim turistima uzimao novac, bez da im je iznajmio automobil. Policija ga je uhitila, a sumnjiči se da je počinio 19 prijevara.

Prevarant je objavio oglas da iznajmljuje nekoliko automobila na internetskoj stranici čiju je domenu zakupio u ime trgovačkog društva iz Zagreba. Putem e-maila i telefonski ga je kontaktiralo više osoba koje su htjele iznajmiti automobil. U periodu između svibnja i kolovoza prošle godine automobil su unajmili građani Hrvatske, ali i turisti iz SAD-a, Velike Britanije, Irske, Francuske, Švedske i Njemačke.

Turisti su potom uplaćivali novac na račun prevaranta, koji im nikad nije ustupio vozila niti vratio uplaćeni novac.

“Sumnja se da je s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, na internetskoj stranici čiju je domenu prethodno zakupio kao odgovorna osoba trgovačkog društva iz Zagreba, objavio oglas o iznajmljivanju više osobnih automobila različitih proizvođača i marki, u vezi kojeg oglasa su ga između svibnja i kolovoza 2020. godine putem elektroničke pošte i telefonom kontaktirali oštećeni građani s područja Republike Hrvatske, Irske, Francuske, Velike Britanije, Kanade, Švedske, Njemačke i SAD-a.

Ne sumnjajući u istinitost oglašenoga te istinitost njegovih navoda, oštećeni su zatim, u svrhu najma osobnog automobila, uplatili različite novčane iznose na račun njegovog trgovačkog društva. Iako je primio novac na račun svog trgovačkog društva, željene automobile građanima nije iznajmio niti im je omogućio korištenje drugog zamjenskog vozila, već je uplaćeni novac protupravno zadržao za sebe”, stoji u priopćenju policije.

Komentari