KAKAV JE OVO GLUMAC! Muškarac (38) u više navrata opelješio svećenika na Medveščaku, evo kako je iskamčio novac

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL, Ilustracija

Čini se da današnji prevaranti ozbiljno rade na svojim glumačkim vještinama, a primjer je i 38-godišnjak koji je u nekoliko navrata uspio opelješiti svećenika jedne vjerske zajednice u Zagrebu s područja Medveščaka.

Zagrebačka policija javlja kako je muškarac od 10. do 18. svibnja nekoliko puta “zvcrnuo” 52-godišnjeg svećenika i predstavio mu se kao vjernik koji hitno treba novac.

“Molim vas, stvarno mi je potrebno. Ne bih ni u ludilu pitao da nije”, uvjeravao ga je dovitljivi prevarant nad kojim se svećenik sažalio.

Policija navodi i kako je nekoliko puta navratio do prostorija zajednice gdje je svećeniku ponovio svoju tužnu, ali izmišljenu priču, na račun koje je iskamčio 3300 kuna i 150 eura.

No, 38-godišnjaku ni to mu nije bilo dovoljno. Tijekom posljednjeg susreta, dok je svećenik propovijedao na misi, uzeo mu je ključeve VW Passata i iz auta ukrao torbicu.

Materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 7000 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski su službenici Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnijeli posebno izvješće.


Komentari