KADA SVE KRENE NIZBRDO: Htio opljačkati trafiku, vlasnik ga pošpricao suzavcem, a onda je nastao kaos

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Pokušao je opljačkati trafiku, vlasnik ga je pošpricao suzavcem, a onda je sjeo u auto i napravio kaos.

Pljačke, krađe i druga razbojstva nažalost su dio naše svakodnevnice, iako ih dosta uspije u svojem nedjelu i pobjegne, dio ih ipak “padne”, a neki od njih i na poprilično komičan način. “Daj mi novce! Ja sam drogeraš, treba mi za drogu”, zaprijetio je kuhinjskim nožem Mladen Hrgota (41) 27. prosinca 2015. vlasniku Tobacca Vinko na Trnjanskoj cesti u Zagrebu. Vlasnik ga je uhvatio za ruku u kojoj je držao nož dužine 24 centimetra i odgovorio mu: “Nemoj stari, treba mi za život”. Naguravanje je trajalo kratko, a vlasnik je za to vrijeme uspio izvući iz ladice suzavac i pošpricati pljačkaša po licu.

Hrgota, inače dugogodišnji ovisnik, tada je odustao od pljačke i sjeo u automobil kako bi pobjegao. No, kako od suzavca ništa nije vidio, zaletio se u autobus. Nastavio je bježati u rikverc, ali nekoliko metara dalje zabio se u prometni znak, a na koncu ga je svladala i policija.

Dobio četiri godine zatvora

Hrgota je inače dobro poznat policiji po nizu razbojstava, teških krađa i krađa, a sutkinja Irena Kvaternik mu je u srijedu, 6. srpnja, na Županijskom sudu u Zagrebu, za ovaj tragikomičan čin, dodijelila nepravomoćno četiri godine zatvora i obavezno liječenje od ovisnosti. Uz sve to mora platiti i troškove svojeg psihijatrijskog vještačenja u iznosu od 6.062 kune, prenosi 24sata.

Komentari