Jurio Zagrebom, skrivio tri prometne nesreće pa pokušao pobjeći s mjesta događaja

Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL

Tijekom posljednja 24 sata obavljen je očevid kod 45 prometnih nesreća. U sedam prometnih nesreća dvije osobe su teško ozlijeđene, a pet lakše dok je kod 38 prometnih nesreća nastala samo materijalna šteta.

Prometna nesreća na Aleji Bologne

Novi detalji nakon teške nesreće na Aleji Bologne u kojoj se jedan auto zapalio. Srećom, svi su preživjeli.

Izazvao sudar na Ilici i pobjegao

U ponedjeljak 10. rujna u 11.35 sati, 25-godišnji državljanin BiH upravljao je Opel Astrom bosanskohercegovačih nacionalnih oznaka, lijevom prometnom trakom Ilicom u smjeru zapada. Dolaskom do kućnog broja 351, nije brzinu i način vožnje prilagodio gustoći prometa i situaciji u prometu te je naletio na Seat Alteu zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 48-godišnjak, istom prometnom trakom u istom smjeru, a u trenutku prometne nesreće bio je zaustavljen zbog vozila ispred sebe, izvijestila je zagrebačka policija.

Nakon tog naleta napustio je mjesto događaja te se preko uzdužne neisprekidane bijele crte polukružno okrenuo i nastavio kretanje u smjeru sjeverozapada prema sjevernoj kolničkoj traci Ilice, u namjeri da nastavi kretanje u smjeru zapada, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. Zbog takve je vožnje u nastavku kretanja prednjim desnim kotačem udario u sjeverni rubni kamen, sletio s kolnika na sjeverni nogostup i naletio na Daciu sandero zagrebačkih registarskih oznaka, koju je 65-godišnjak zbog kvara nakratko zaustavio na sjevernom nogostupu.

Pobjegao i nakon druge nesreće

Nakon ove prometne nesreće, 25-godišnjak je napustio mjesto događaja te je nastavio kretanje Ilicom u smjeru zapada. Nakon nekoliko kilometara vožnje nastavio je kretanje lijevom prometnom trake sjeverne kolničke trake Aleje grada Bologne, gdje je naišao na kolonu vozila te je preko dvostruke neisprekidane bijele crte nastavio kretanje južnom kolničkom trakom Aleje grada Bologne, na dijelu kolnika koji je namijenjen za promet vozila iz suprotnog smjera po kojoj je pretjecao navedenu kolonu vozila.

Dolaskom do stupa javne rasvjete broj 0013-091, koji se nalazi istočnije od raskrižja s Ulicom Medpotoki, nakratko se vratio u lijevu prometnu traku sjeverne kolničke trake Aleje grada Bologne  po kojoj je nastavio kretanje u smjeru zapada, nakon čega je suprotno postavljenom prometnom znaku obaveznog obilaženja s desne strane, preko polja za usmjeravanje skrenuo ulijevo na južnu kolničku traku Aleje grada Bologne koja je razdjelnikom odvojena od sjeverne kolničke trake i po kojoj se promet odvija isključivo iz smjera zapada u smjeru istoka i naletio na seat alteu zagrebačkih registarskih oznaka kojom je upravljao 54-godišnjak, a kretao se južnim kolnikom u smjeru istoka, a u trenutku nesreće skretanjem udesno pokušavao je izbjeći navedeni sudar.

Jurio u suprotnom smjeru

Od tog naleta seat altea je odbačena unazad te je udarila u rubni kamen, okrenula se na krov i udarila u VW golf zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 60-godišnjak, lijevom prometnom trakom sjevernog kolnika Aleje grada Bologne u smjeru istoka, a u trenutku nesreće bio je zaustavljen u koloni vozila koja je bila zaustavljena zbog crvenog svjetla na semaforu.

Nakon sudara opel astre i seat altee, 25-godišnjak je opel astrom nastavio nekontrolirano kretanje u smjeru sjeverozapada te je udario u rubni kamen, zbog čega je došlo do otkidanja stražnjeg lijevog kotača, nakon čega se vozilo nakratko prevrnulo na lijevi bok, a zaustavilo se dijelom u lijevoj, dijelom u desnoj prometnoj traci južnog kolnika Aleje grada Bologne, dok se seat altea zaustavila na razdjelniku kolnika prevrnuta na krov.

Skrivio i treću nesreću pa pokušao pobjeći po pruzi 

Nakon prometne nesreće 25-godišnjak je ostavio osobni automobil i pobjegao s mjesta događaja u smjeru istoka po željezničkoj pruzi koja se nalazi s južne strane Aleje grada Bologne te su ga uhvatili građani koji su ga predali policijskim službenicima.

U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 54-godišnji vozač seat altee, a liječnička pomoć pružena mu je u KBC Sestre milosrdnice. Lakše su ozlijeđeni 60-godišnjak, kojemu je liječnička pomoć pružena u KBC Sestre milosrdnice i 25-godišnjak, kojemu je liječnička pomoć pružena u KB Sveti Duh. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv 25-godišnjaka bit će podnijete odgovarajuće prijave.

Prometna nesreća na raskrižju D. T. Gavrana i Trumbićeve

Također, jučer u 7.50 sati u Zagrebu, 26-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom marke VW Polo zagrebačkih registarskih oznaka, prometnom trakom za skretanje lijevo sjeverne kolničke trake Ulice D. T. Gavrana u smjeru zapada. Dolaskom do  raskrižja s Trumbićevom ulicom, skretala je lijevo prema Trumbićevoj ulici, a da prethodno nije propustila vozilo koje dolazeći u raskrižje zadržava smjer svojeg kretanja. U skretanju, na desnu stranu vozila naletio je motocikl marke Honda zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 44-godišnjak, iz suprotnog smjera, prometnom trakom za ravno južne kolničke trake Ulice D. T. Gavrana  u smjeru istoka.

U izbjegavanju naleta, naglo je skrenuo udesno, izgubio ravnotežu i prevrnuo se na desnu bočnu stranu i u tom položaju naletio na vozilo.

U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 44-godišnjak, a liječnička pomoć pružena mu je u KBC Zagreb.

Komentari

Komentari

loading...