JURIO U PORSCHEU Poznati liječnik i Bandićev prijatelj izgubio vozačku i zaradio kaznu: ‘Nisam kriv’

Foto: Pixsell

Zagrebački liječnik dr. Gzim Redžepi kojeg je javnost upoznala kao bliskog suradnika pokojnog gradonačelnika Milana Bandića, kažnjen je zbog jurnjave autocestom A-1 na karlovačkom području. U svom Porscheu, Redžepi je vozio brzinom od 184,2 km/h, i to na dionici na kojoj je brzina bila ograničena na 100 km/h. U konačnici, policija je nakon izmjerene brzine umanjene za toleranciju, utvrdila da vozio 165 km/h, što je opet debelo iznad dozvoljene brzine.

Na prekršajni nalog policije, Redžepi je podnio prigovor, a na sudskom ročištu održanom na na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu iskazao je da se ne osjeća krivim, piše Jutarnji.

Redžepi je tada izjavio da je bio na obiteljskom izletu u Opatiji, no dobio je poziv da se hitno javi na Jordanovac gdje je trebao sudjelovati na operaciji, točnije u transplantaciji pluća. Događaj se zbio 19. rujna 2020. godine.

“Krenuo sam natrag prema Zagrebu i veći dio puta sam doista vozio 160km/h, jer je ograničenje bilo 130 km/h. Negdje u blizini Karlovca je bio postavljen znak na kojem je brzina kretanja bila 100km/h, te su me tada zaustavili djelatnici policije. Rekao sam im da sam voljan platiti novčanu kaznu, ali da moram što prije krenuti prema bolnici. Rekli su mi da mi moraju izdati prekršajni nalog. Svjestan sam potrebe pridržavanja prometnih propisa, ali molim sud da uzme u obzir okolnosti zbog kojih je došlo do prekoračenja, kao i činjenicu da sam inače savjestan vozač koji nema namjeru kršiti prometne propise, niti se tako ponašam u prometu”, moli je Redžepi na sudu i napominjao da mu je vozačka dozvola nužna za obavljanje posla kao i osobne potrebe.

Iako mu je iskaz išao u prilog, s obzirom na to da je već kažnjavan za isti prekršaj, poznati liječnik nije mogao proći nekažnjeno. Prekršajni odjel Općinskog suda u Karlovcu donio je nepravomoćnu presudu u kojoj je Redžepi kažnjen s pet tisuća kuna te oduzimanjem vozačke dozvole B katergorije na mjesec dana.


Komentari