Jurio Ilicom zbog čega su smrtno stradale dvije žene! Odvjetnici mu zatražili zaštitu obiteljskog i privatnog života

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Mercedesom je Marin Kamenički kobnog 23. kolovoza 2018. godine divljački jurio Ilicom 195 kilometra na sat. Uslijed sumanute vožnje tada 18-godišnji mladić izgubio je nadzor nad upravljačem što je uzrokovalo nesreću u kojoj su dvije žene, Nadica Hofinger i Laura Stelio, izgubile život.

Tijek suđenja danas 22-godišnjem Kameničkom neće se moći pratiti jer je zagrebački Županijski sud prihvatio podnesak obrane u kojem traže isključivanje javnosti tijekom cijele rasprave radi zaštite njegovog obiteljskog i privatnog života.

Naime, odvjetnici Nikola Mandić i Ivan Stanić ističu da je u vrijeme nesreće Kamenički bio mlađi punoljetnik, a u međuvremenu je postao otac. Navode i kako su mediji o cijelom slučaju vrlo agresivno izvještavali što je nanosilo štetu njemu i njegovoj obitelji, piše Večernji.

Zamjenica Županijskog državnog odvjetnika u Zagrebu Albina Tisanić odgovorila je kako bi javnost trebala biti isključena samo s onog djela rasprave u kojem se iznose podaci o obiteljskim prilikama i privatnom životu optuženika, no sutkinja Irena Kvaternik, predsjednica sudskog vijeća, na koncu je udovoljila obrani.

Hoće li se Kameničkom suditi prema općem kaznenom zakonu ili Zakonu o sudovima za mladež odlučit će se tijekom postupka jer je u vrijeme nesreće bio mlađi punoljetnik pa ga zakon u tom smislu štiti iako to više nije.


Podsjećamo, optužnica je podignuta godinu i pol dana nakon nesreće. Kamenički je kobnog dana izgubio nadzor nad upravljačem i udario u rubni kamen. Udarac je bio toliko snažan da se nije uspio zaustaviti već se zarotirao i završio u traku za suprotan smjer.

Tada je Mercedesom C63 AMG udario u Opel Astru iz kojeg je, sa suvozačkog mjesta ispala Nadica Hofinger, koju je potom udario Renault Clio. Mercedes je nastavio gurati Astru sve dok ju nije odbacio na betonski potporni zid, a zatim se zabio u isti zid o koji se potom odbio i završio na južnoj strani kolnika Ilice gdje je udario u drugi Mercedes. Kameničkovo vozilo na koncu se zapalilo, a njegova suvozačica Laura Stelio je poginula.

Iako se spekuliralo da se 18-godišnjak u datom trenutku s nekim utrkivao, istragom to nije dokazano.

 

Komentari

loading...