JOŠ JEDNA BIZARNA ZAMJENA PACIJENATA! Obitelji prenijeli da je baka preminula, u 16 sati trebala je biti pokopana, a žena živa boravila na odjelu

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

U bolničkom sustavu došlo je do još jedne bizarne pogreške. Naime, kako javlja Dnevnik.hr, obitelji iz Andraševca javljeno je kako je njihova baka preminula u bolnici u Zaboku, a kada su pripremili pokop te došli po tijelo, ispostavilo se da je žena još uvijek živa.

U bolnicu je primljena prije dva tjedna, zbog problema s gušteračom, a tijekom hospitalizacije obitelji je rečeno da je dobro, ali da je imala moždani udar te da još uvijek treba liječničku pomoć. U četvrtak je trebala napustiti bolnicu, ali to se nije dogodilo. S osobljem se obitelj telefonski čula  subotu i tada im je rečeno da je žena dobro. Kasnije tog dana zaprimili su poziv kojim ih obavještavaju da je ipak preminula.

Obitelj je u međuvremenu iskopala raku, polijepila osmrtnice, a pokop žene trebao se odviti u ponedjeljak u 16 sati. Pred bolnicu je čak i došlo pogrebno poduzeće.

Nakon čekanja ispred bolnice, obaviješteni su da je žena ipak živa. “Mama se odmah rasplakala i povikala da će ih tužiti”, govori unuka žene koju su iz bolnice izvukli na svoju ruku. Tražili su razgovor i s ravnateljem, ali govore da do njega nisu uspjeli doći. Ipak, iz bolnice su im objasnili da je došlo do zamjene imena, a o samom slučaju baki nisu ni rekli.

Druga strana

Iz bolnice su pak za Dnevnik.hr istaknuli kako je došlo do zamjene imena. Tvrde kako su na odjelu “boravile dvije osobe istog roda s istim prezimenom, od kojih je jedna preminula i obitelj je o tome pravovremeno obaviještena, ali je nenamjernom pogreškom dežurnog liječnika i obitelji druge, živuće osobe prenesena pogrešna informacija o smrt”, navode.

Zaključuju kako je u tijeku istraga slučaja, a kažu i kako im je prvenstveno bitno da pacijentica i obitelj prebrode razumljivo negativne emocije proizašle iz situacije te da prihvate upućene im iskrene isprike.


Komentari